CREVETI IN SOS DE LAMAIE CU GARNITURA DE OREZ SALBATIC

0
938
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Numar de portii: 2

Cred ca este una dintre cele mai indragite retete de care nu ma plictisesc niciodata. De fiecare data cand ii cumpar si vreau sa pregatesc ceva pe sufletul meu, fac acesti creveti in sos de lamaie si usturoi cu garnitura de orez salbatic. Sunt un deliciu in adevaratul sens al cuvantului si cred ca imi dati dreptate daca va plac fructele de mare. Nu trebuie decat sa va pregatiti toate ingredientele aproape, mai ales ca nici nu sunt foarte multe, si sa puneti orezul la fiert cat timp va recomanda producatorul.

Ingrediente:

  • 250 gr. creveti prefierti
  • 3-4 linguri de zeama de lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr. unt
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 crengute de patrunjel proaspat

Pentru garnitura:

  • 150 gr. orez salbatic

Metoda de preparare:

1Incepeti cu orezul pe care il puneti la fiert cu putina sare si piper in 300 gr. de apa fierbinte sau, daca aveti la indemana, in aceeasi cantitate de supa de legume.

 

2Pentru creveti se incinge o tigaie cu o lingura de ulei de masline si 30 gr. de unt.

 

3Adaugati crevetii, condimentati-i cu sare si piper dupa gust si lasati-i sa isi schimbe culoarea si sa se rumeneasca pe ambele parti la foc moderat pentru aproximativ 4-5 minute.

4Zdrobiti usturoiul, tocati-l cat mai marunt si adaugati-l in tigaie. Nu trebuie sa asteptati decat cateva secunde in care sa isi lase aroma si sa se inmoaie usor (cel mult un minut), dupa care stoarceti o jumatate de lamaie si adaugati sucul peste creveti. Dupa ce ati pus si lamaia, mai lasati tigaia pe foc aproximativ 2 minute.

5La final se adauga untul ramas si se agita tigaia astfel incat sa obtineti acel sos cremos ca o emulsie de care aveti nevoie pentru a invalui minunatii creveti.

 

6Presarati deasupra patrunjel proaspat si serviti imediat alaturi de garnitura de orez salbatic.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.