M-a intrebat o prietena acum cateva zile cand mai pregatesc o portie de cartofi dulci la cuptor. Ei bine, tinand cont ca de cand le-am descoperit gustul ii cumpar mereu, nu imi lipseau nici acum si eram gata sa primesc un musafir care sa se bucure impreuna cu mine de gustul minunat al acestora, mai ales cand sunt pregatiti la cuptor. Poate fi o gustare excelenta pentru zilele de post, dar la fel de bine va puteti satisface pofta de dulce, desi sunt asezonati cu putina sare si alte condimente.
Este important insa sa ii consumati imediat ce i-ati scos din cuptor deoarece dupa racire nu mai au nici pe departe acelasi gust minunat.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce (aprox. 500 gr.)
- 1 lingurita de sare
- 1 praf de piper
- 1 lingurita de boia afumata
- 1 lingura de amidon de porumb
- ½ lingurita usturoi macinat
- 2 crengute de cimbru
- 2 linguri de ulei de masline
Metoda de preparare:
1Pentru inceput taiati cartoful in bastonase potrivite dupa pofta inimii voastre, dar sa fie cat de cat potrivite ca si grosime pentru a se coace uniform. Puteti pastra si coaja fara niciun fel de problema, dar eu prefer sa ii curat inainte aproape de fiecare data.
2Pregatiti un castron cu apa foarte rece in care ati adaugat o lingurita de sare si puneti in el cartofii taiati. Este foarte important sa ii lasati in apa pentru cel putin ora daca nu aveti rabdare mai mult.
3Cand considerati ca sunteti gata de preparare, incingeti cuptorul la 210° C si pregatiti o tava intinsa in care asezati o bucata de hartie de copt.
4Se scurg foarte bine cartofii intr-o strecuratoare si se usuca pe cat posibil cu 2-3 prosoape absorbante de bucatarie.
5Presarati deasupra condimentele si amidonul de porumb, apoi amestecati-i bine cu mana si rasturnati-i in tava tapetata cu hartie de copt.
6Se stropesc cu putin ulei de masline dupa care se presara deasupra frunzulite de cimbru si se baga in cuptor.
7Tineti cartofii dulci la cuptor pentru aproximativ 30 – 35 de minute pana se rumenesc frumos si bucurati-va de gustul lor delicios cat sunt inca fierbinti.
Sa aveti pofta!