SORBET DE CAISE

0
165
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Numar de portii: 4

Ce poate fi mai potrivit la un desert rafinat dar putin cam dulce, decat un sorbet racoritor de caise care sa aduca o nota suplimentara de prospetime si textura… Sunt convinsa ca ati incercat si voi cel putin o data sa savurati o felie de tort sau un lava cake cu o cupa de inghetata si ati ramas impresionati de cat de bine se potrivesc. Va recomand sa pregatiti sorbetul din fructe proaspete sau din cele congelate pentru a beneficia la maxim de aroma si gustul lor natural care se accentueaza de cele mai multe ori datorita alcoolului adaugat. Poate fi un vin fructat alb sau rose ori poate fi un strop de sampanie. Ideea este sa nu adaugati prea mult pentru a nu acoperi savoarea originala a fructelor din reteta aleasa.

La sorbetul meu de caise am ales sa folosesc un vin licoros Lacrima lui Ovidiu care mi se pare extraordinar de fiecare data cand am ocazia sa il pot savura. Pe langa faptul ca are o aroma deosebita, ajuta sorbetul sa fie destul de cremos si sa nu formeze ace de gheata, ca si zaharul sau glucoza lichida care nu ingheata si ajuta sorbetul sa fie destul de moale.

Ingrediente:

  • 250 gr. caise
  • 50 ml. apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura sirop de glucoza
  • ½ pastaie de vanilie
  • 20 ml. vin alb dulce

Metoda de preparare:

1Puneti pe foc intr-o craticioara micuta apa cu zaharul si siropul de glucoza in acelasi timp cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Lasati sa dea in clocot de cateva ori pana se topeste zaharul apoi scoateti pastaia, daca ati lasat-o la infuzat, si dati vasul deoparte pana la racirea totala.

2Folositi un blender de mana si pasati caisele pentru a obtine un piure foarte fin.

 

3Se combina siropul racit cu piureul concentrat de caise si cu o lingura sau doua de vin (in functie de gust), apoi se pune sorbetul intr-o caserola cu capac si se lasa la congelator pentru cateva ore sau peste noapte.

4Mai simplu de atat nici ca se poate… Nu este necesar decat sa alegeti fructele preferate si sa le amestecati cu un sirop in care sa infuzati aromele potrivite. Daca se intampla sa aveti la indemana o masina de inghetata si doriti sa pregatiti o cantitate mai mare este perfect pentru ca va fi gata de degustare intr-un timp mult mai scurt.

5Se poate servi ca atare sau pe un pat de crumble din biscuiti cu ghimbir alaturi de o tarta caramel si cateva firimituri de macarons.

 

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.