SMOOTHIE DE ZMEURA CU BANANE SI SEMINTE DE CHIA

0
10290
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 5 min
Numar de portii: 2

Orice mic dejun de vara inceput cu un smoothie pregatit din fructe proaspete este mai mult decat suficient pentru a-ti incepe ziua cu energie si buna dispozitie. Niciodata nu dureaza mai mult de 5 minute, iar usurinta de a pregati alimentele preferate si rapiditatea prin care le mixam foarte bine cu un blender ne da posibilitatea sa economisim timp fara a ne gandi cu apasare la cat de mult timp urmeaza sa petrecem in bucatarie pentru un mic dejun satios.

In ultimul timp am incercat sa includ in alimentatia mea cat mai multe ingrediente sanatoase si printre multe altele pe care le consum destul de frecvent se numara si semintele de chia. Stiati ca sunt considerate ca fiind alimentul cu cei mai multi nutrienti din lume si au un continut foarte ridicat de antioxidanti – mai mult chiar decat in afine? Pline de fibre si foarte bogate in acizi grasi Omega 3 (mai mult chiar decat in somon), aceste seminte miraculoase iti maresc senzatia de satietate si au un aport foarte important in alimentatia echilibrata prin bogatia de nutrienti benefica pentru organism. Pot fi adaugate cu succes in orice dieta si se spune ca sunt la fel de eficiente pentru imbunatatirea performantei exercitiilor fizice ca si bauturile speciale consumate de sportivi.

Asadar, de ce sa nu pregatim impreuna un smoothie de zmeura cu banane si seminte de chia?! Este plin de proteine si calciu, are un gust nemaipomenit si il puteti consuma si pe drum daca va grabiti spre serviciu.

Ingrediente:

  • 150 gr. zmeura proaspata
  • 1 banana mica
  • 1 lingura de miere
  • 350 ml. lapte de migdale
  • 1 lingura seminte de chia
  • 50 ml. apa

Metoda de preparare:

1Se pun la inmuiat semintele de chia impreuna cu 50 ml. de apa pentru cateva minute pana se umfla si se hidrateaza bine.

 

2Taiati banana in rondele potrivite si adaugati-o in blender impreuna cu zmeura si o lingura de miere.

 

3Puneti peste ele semintele gelatinoase de chia, apoi adaugati laptele de migdale si mixati continuu pentru cateva secunde.

 

4Turnati in pahare si serviti deliciosul smoothie de zmeura cu banane si seminte de chia cu o frunzulita de menta deasupra pentru mai multa prospetime.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here