SALATA CAPRESE CU SOS PESTO DE BUSUIOC

0
493
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 10 min
Numar de portii: 4

„Eu vreau bruschete cu rosii si busuioc!” –  mi-a zis o prietena zilele trecute cand am stabilit sa ne intalnim pentru o gustare si un desert racoritor facut de ea.

Foarte bine, m-am gandit, desi nu prea puteam sa le servim cu painea calda cu maia pe care ma gandisem instant sa o bag la cuptor inainte sa ajunga, pentru ca stiu cat de mult ii place. Gasim noi prin frigider ceva cu ce sa o mancam alaturi… „Dar ce zici si de o salata caprese cu sos pesto de busuioc?”, zic, pentru ca tot suntem pe aceeasi lungime de unda, oarecum… „Super, eu aduc maslinele!…”

Uite-asa ne place sa ne petrecem uneori cate o dupa-amiza ca intre prietene. Iar daca va ganditi ca trebuie sa petreceti prea mult timp in bucatarie pentru o salata caprese si pentru niste bruschete, va inselati. V-am prezentat deja reteta de bruschete cu rosii si busuioc pe care o gasiti aici. Azi insa profit de rosiile frumoase destul de coapte si de busuiocul foarte aromat pe care il am la indemana pentru a face si o minunata salata caprese care, desi este atat de simpla, este plina de savoare prin gustul sau incofundabil de busuioc.

Profitati de busuioc, daca il aveti proaspat. Un sos pesto se pregateste cat ai clipi si nu va trebuie decat de o punguta de muguri de pin sau cateva nuci caju, un pic de parmezan, usturoi si ulei de masline.  Pentru salata caprese stiti deja ca nu aveti nevoie decat de cele trei ingrediente care ne transpun in farfurie culorile steagului italian – rosiile, mozzarella si busuiocul. Este o reteta simpla si rapida care nu va ia decat 10 minute si va salveaza cu succes pentru o dupa-amiaza care merita petrecuta mai degraba la o sueta, decat in bucatarie.

Ingrediente:

  • 200 gr. mozzarella
  • 3 rosii
  • 2 fire de busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 2 linguri de sos pesto

Metoda de preparare:

1Cu ajutorul unui cutit zimtat, se taie rosiile in felii subtiri si rotunde de aproximativ 5-6 mm.

 

2Feliati mozzarella astfel incat sa aiba cam aceeasi grosime cu cea a rosiilor pregatite.

 

3Spalati frunzele de busuioc si asezati alternativ cele trei ingrediente pe un platou.

 

4Condimentati salata cu putina sare, apoi stropiti-o cu cat mai mult sos pesto de busuioc si cativa stropi de ulei de masline.

 

5In functie de preferinte se pot aseza alaturi delicioasele masline grecesti kalamata, dar merge consumata si ca atare folosind suplimentar un dressing de otet balsamic.

 

De langa aceasta salata caprese cu sos pesto de busuioc nu ar trebui sa va lipseasca sub nicio forma crutoanele de paine prajita cu ulei de masline si condimentate eventual cu o nuanta subtila de usturoi, asa incat painea proaspata cu maia al carui miros imbiietor inca se mai simtea din bucatarie, am impachetat-o cu nerabdare si le-am oferit-o cu drag prietenelor mele pentru a doua zi.

A fost o intalnire placuta, iar tortul cu zmeura oferit de prietena mea a fost demential. Cred ca v-ar placea, dar sper sa mai aveti rabdare pana cand il voi prepara si eu pentru a reveni cu detalii despre aceasta reteta.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.