PIURE DE CONOPIDA FIN SI CREMOS

0
65402
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Numar de portii: 3

Trei motive pentru care sa consumi mai des conopida

Conopida este o leguma pe care am cam neglijat-o in ultimul timp, dar stiati cat este de bogata in vitamine (C, B3, B5 si B6, fosfor si potasiu), fibre si proteine? Pe langa faptul ca are in compozitie foarte putine calorii, este si foarte benefica pentru sanatate prin faptul ca produce anticorpi si hemoglobina si ne protejeaza impotriva astmului, alergiei, migrenei si depresiei. Are proprietati de imbunatatire a sanatatii pielii, contribuie la mentinerea nivelului de energie si echilibreaza concentratia de grasimi din sange, fiind consumata deseori ca adjutant pentru tratarea rinitei alergice, a astmului si a bolilor inflamatorii intestinale sau a depresiei si anxietatii.

Un avantaj in plus pentru conopida este si faptul ca se pregateste foarte usor si rapid, de cele mai multe ori fiind chiar indicat a se prepara termic cat mai putin sau deloc pentru a mentine calitatile sale nutritive si textura crocanta.

Da, stiu, sunt unii dintre noi care nu o prefera din cauza faptului ca nu prea are gust, dar tocmai asta cred ca este un mare avantaj. Poate fi combinata cu o multime de plante aromate si condimente, fiind delicioasa ca atare in salate sau pane, extrem de gustoasa pregatita la cuptor, simpla sau gratinata, dar si in mancaruri sau garnituri cum ar fi acest piure de conopida fin si cremos pe care l-am savurat deunazi alaturi de un file de cod gatit pentru prima oara in vid.

Ingrediente:

  • 300 gr. conopida (aproximativ jumatate dintr-o bucata medie)
  • 150 ml. lapte
  • 90 gr. unt
  • ½ lingurita sare
  • 1 praf de piper alb
  • 1 praf de nucsoara
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Metoda de preparare:

Cum se prepara cel mai fin si cremos piure de conopida

1Pregatiti-va ingredientele aproape si un blender vertical sau unul de mana deoarece acest piure este gata cat ai clipi. Aproape ca mai mult dureaza sa pregatesti buchetele marunte de conopida pe care le desparti pentru a se fierbe rapid si uniform. Puteti sa le tocati cu un cutit, dar cred ca s-ar sfarama prea tare si ar fi pacat.

2Puneti intr-o craticioara la fiert laptele si jumatate din cantitatea de unt, apoi adaugati conopida pregatita. Condimentati-o cu un praf de sare, piper alb si putina nucsoara, acoperiti-o cu un capac si lasati-o sa dea in clocot. Reduceti temperatura la minim, dupa care lasati conopida sa se pregateasca la aburi pentru aproximativ 15 minute. Va veti da seama ca este destul de bine facuta prin schimbarea culorii care devine putin translucida sau o puteti intepa cu un cutit pentru verificare.

3Se scurge intr-un bol laptele ramas, iar conopida se pune in blender impreuna cu un cubulet de unt si se amesteca bine, folosind suplimentar, daca este nevoie, 2-3 linguri de lapte fierbinte.

4La final adaugati treptat zeama de la o jumatate de lamaie astfel incat sa o potriviti dupa gustul vostru si continuati mixarea pana obtineti cel mai cremos si fin piure de conopida pe care l-ati mancat pana acum.

Se potriveste foarte bine cu peste, langa care l-am folosit astazi ca si garnitura, dar puteti folosi aceasta metoda usoara si rapida pentru a prepara si alte piureuri la fel de gustoase din mazare, broccoli, morcovi sau telina, mai ales ca sunt si mult mai sanatoase decat pireul de cartofi pe care il folosim destul de des langa preparatele de zi cu zi.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here