SALATA DE CARTOFI CU LEURDA

0
1318
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30 min
Numar de portii: 2

Imi place sa testez mereu retete noi si ingrediente necunoscute mie pana la un anumit punct in care sa le si testez in preparatele de zi cu zi. In egala masura, ma pierd printre tarabele din piata uitandu-ma indelung la toate legumele si fructele apetisante si parca asezate ostentativ atat de frumos incat sa iti ia ochii si sa te duca cu gandul la o mie de mancaruri pe care sa le definesti cu toate aromele, gustul si culorile vii ce te invita fara sa iti dai seama sa le cumperi si sa completezi meniul la care te-ai gandit initial.

Am vazut leurda a nu stiu cata oara in piata, dar a pierdut din pacate randul in fata urzicilor pe care abia le asteptam in aceasta primavara. La insistentele unei prietene care mi-a laudat atat de tare salata de cartofi cu leurda incat parca nu mai venea dimineata de dupa intalnirea noastra cand sa dau fuguta la piata de pofta ce imi era, am reusit intr-un final sa cumpar cateva legaturi si, dupa cum v-ati dat bine seama, dupa prima degustare la care am facut cunostinta (eu si leurda, desigur… 🙂 ), m-am si repezit sa prepar un sos pesto si o salata de cartofi cu leurda, fiind foarte potrivita ca si reteta de post pentru cei care doresc sa o consume ca atare.

Ingrediente:
  • 4 cartofi medii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura de leurda
  • 2-3 linguri sos pesto de leurda
  • ulei de masline
  • 1 lingura de otet
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 fire de marar
  • 2 oua fierte (optional)
Metoda de preparare:

1Se fierb cartofii in coaja pentru 20-25 de minute in apa cu sare. In functie de marime, ar putea dura mai mult sau mai putin, dar ii puteti verifica intepandu-i cu un cutit care sa ii poata patrunde usor, iar lama acestuia ar trebui sa ramana curata, semn ca nu au fost fierti excesiv incat sa se zdrobeasca.

2Intre timp taiati ceapa rosie in rondele sau cubulete potrivite si pregatiti suvite de leurda din frunzele proaspat spalate.

 

3Puneti la fiert 2 oua daca nu tineti post si preferati sa le consumati alaturi de salata si lasati-le sa clocoteasca pentru 4-5 minute, in fuctie de cat de moi le preferati.

 

4Se strecoara cartofii si se curata de coaja cat sunt inca fierbinti.

 

5Pregatiti dressingul rapid din cele 2-3 linguri de sos pesto de leurda la care mai adaugati un strop de ulei de masline si o lingura de otet, apoi asezonati-l cu sare si piper si adaugati mararul tocat marunt.

6Se pun cartofii calzi intr-un bol in care se combina imediat cu ceapa si dressingul pregatit pentru a patrunde mai bine aromele in ei, iar la final se adauga leurda tocata si se omogenizeaza bine.

7Decorati cu 2-3 fire de marar si asezati salata pe farfurie langa doua jumatati de oua moi foarte apetisante si gata de savurat.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.