SOS PESTO DE LEURDA CU MUGURI DE PIN

0
3309
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 15 min
Numar de portii: 4-5

Sosul pesto ne place tuturor si il folosim destul de des cu nenumarate feluri de mancare, incepand de la pastele fainoase sau legume si pana la fripturile preparate la cuptor sau la gratar. Se poate pregati din mai multe frunze verzi si foarte aromate, cum ar fi busuiocul, folosit in cele mai multe cazuri, patrunjelul sau, de ce nu, din leurda pe care recunosc ca nu am testat-o pana mai deunazi, in combinatie cu muguri de pin, nuci sau caju, parmezan si nelipsitul ulei de masline.

Daca va plimbati prin piata, nu va fie teama sa incercati nestematele „buruieni” carora nu le dam atentie de cele mai multe ori, cum bine zicea o prietena acum cateva zile, desi au un gust deosebit si calitati nutritionale si terapeutice prea putin cunoscute. Nu o sa insist acum asupra lor, mai ales ca fac parte din aceeasi categorie de plante miraculoase si verzi cu care ne intampina natura primavara – spanacul, urzicile, stevia sau usturoiul salbatic, cum mai este denumita si leurda datorita gustului sau destul de fin si nu exagerat de iute similar cu cel al usturoiului bine-cunoscut de toata lumea.

Puteti prepara sosul pesto de leurda cu muguri de pin atat intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender, cat si cu ajutorul unui mojar cu pistil, iar daca obtineti o cantitate considerabila, il puteti pastra la frigider intr-un borcan cu capac pentru cel putin cateva zile.

Ingrediente:

  • 75 gr. leurda (2 legaturi)
  • 50 gr. muguri de pin
  • 70 gr. parmezan ras
  • 125 ml. ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare si piper

Metoda de preparare:

1Pentru inceput prajiti usor semintele de pin si lasati-le deoparte sa se raceasca destul de bine.

 

2Rasturnati-le in blender, apoi adaugati parmezanul razuit si frunzele de leurda.

 

3Mixati pentru cateva secunde, dupa care adaugati uleiul de masline in doua sau trei reprize, astfel incat sa obtineti consistenta dorita putin mai lichida, dar ferma ca a unui sos pesto bine legat si destul de fin.

4Se asezoneaza dupa preferinte, apoi se adauga doua linguri de zeama de lamaie pentru a scoate in evidenta aroma proaspata si intepatoare de leurda cu iz de usturoi.

 

5Verificati gustul final si pregatiti rapid o portie de paste sau o salata de cartofi cu leurda pentru a va bucura la maxim de prospetimea acestui ingredient pretios si atat de putin folosit in preparatele de primavara.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here