MANCARE DE URZICI CU USTUROI

0
1615
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 40 min
Numar de portii: 3

Am crescut cu mancarea de urzici cu usturoi facuta de bunica si mi-o amintesc cu placere de fiecare data cand vine primavara si ma bucur la maxim de piata plina de urzici la orice pas. Cred ca era printre putinele mancaruri la care nu strambam din nas atunci cand ne povestea ca asta este mancarea care ne „schimba sangele” si o asteptam cu nerabdare adulmecand mirosul inconfundabil si atat de fresh de urzici si usturoi sorbind din priviri oul prajit atat de incitant din farfurie.

Acum realizez beneficiile uimitoare pentru sanatate ale acestor plante pline de fier si profit de prezenta lor in sezon la maxim de fiecare data, pregatind orice reteta, de la o simpla infuzie de urzici cu lamaie si ghimbir, pana la o supa crema decadenta sau un quiche delicios cu branza dulce si marar.

Initial am dorit sa fie o reteta de post, fara sa folosesc oul prajit care imi trezea atatea amintiri nostalgice din copilarie, dar cum sa rezist unei asemenea ispite… 🙂  Si fara ou are un gust la fel de bun, mai ales daca o asociati cu o mamaliguta fierbinte, dar nu ma pot abtine, asa incat il voi folosi si ma bucur de fiecare imbucatura plina de sanatate si vitamine necesare pentru organism.

Ingrediente:

  • 500 gr. urzici
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura Delikat de legume
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 praf de nucsoara
  • sare si piper dupa gust

Metoda de preparare:

1Folositi o pereche de manusi atunci cand pregatiti urzicile si le clatiti in cateva transe de apa rece. Pregatiti o oala incapatoare cu apa fierbinte in care puneti o lingurita de sare si opariti-le pentru 10-15 minute, apoi strecurati-le si asezati-le intr-un bol cu putina apa si gheata pentru a mentine culoarea si a stopa astfel pregatirea in exces care poate distruge vitaminele din urzici.

2Intr-o cratita se caleste pentru cateva minute ceapa si usturoiul adaugat la final pentru a nu se arde, apoi se pune o lingura de pasta de tomate si o cescuta de apa fierbinte in care s-a dizolvat Delikat-ul de legume.

3Strecurati urzicile racite si tocati-le cat mai marunt inainte de a le adauga in tigaie. Completati cu 500 ml. apa si lasati mancarea sa clocoteasca pentru 15-20 de minute.

 

4La final se dizolva o lingura de faina in putina apa rece si se adauga in tigaie. Presarati un praf de nucsoara, care merge foarte bine in combinatie cu urzicile, apoi asezonati cu sare si piper dupa gust.

5Nu mai dureaza decat cinci minute si puteti savura o adevarata mancare de urzici cu usturoi dupa o reteta originala de la bunica facuta cu dragoste si multa pasiune.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.