INFUZIE DE URZICI CU LAMAIE SI GHIMBIR

0
4446
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30 min
Numar de portii: 4 – 5

Desi la prima vedere urzica pare a fi o simpla buruiana, ea este una dintre cele mai raspandite plante din lume plina de substante nutritive care ne ajuta la imbunatatirea sanatatii fiind un remediu fortifiant care ne intareste intregul organism prin vitaminele si mineralele pe care ni le furnizeaza.

Beneficii pentru sistemul imunitar

Prin continutul lor bogat in vitamine – A, C, K, B2, B3, dar si minerale – calciu, magneziu, potasiu sau fier, urzicile au proprietati anticancerigene, antiinflamatoare si antioxidante fiind un foarte bun detoxifiant, dar si un excelent stimulent circulator. Pot fi foarte folositoare in tratarea bolilor de inima sau circulatorii si ne ajuta cu succes in eliminarea excesului de apa din corp intarind peretii vaselor de sange, cu un efect benefic atat asupra rinichilor, cat si a intregului organism.

Deoarece sunt bogate in fier, urzicile reprezinta un tratament natural foarte eficient impotriva anemiei si se folosesc cu succes in orice perioada de detoxifiere prin diversitatea de retete in care le putem folosi, de la ceaiul bine-cunoscut folosit pentru stimularea circulatiei sangelui si cu efect usor diuretic ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism, pana la delicioasele supe, mancaruri sau garnituri gustoase si proaspete gatite ca atare sau in combinatie cu orez, legume sau ou.

Cum se prepara o infuzie de urzici?

Datorita calitatilor benefice asupra intregului organism, urzicile sunt folosite cu un real succes ca si plante medicinale prin utilizarea de ceaiuri, infuzii sau decocturi ce ajuta la reglarea tensiunii arteriale, in afectiunile reumatice dar si a diabetului prin folosirea unui ceai de radacina de urzica ce ajuta la reglarea glicemiei.

Diferenta dintre un ceai si o infuzie, este aceea ca fata de ceai unde se toarna apa fierbinte peste plante si aceasta este gata in doar 4-5 minute, la infuzie plantele se lasa la macerat pentru cel putin 25-30 de minute. Pe de alta parte, infuzia poate fi folosita ca remediu natural prin consumarea de cel putin 3 cani pe zi inainte de masa pe o perioada de aproximativ o luna si jumatate sau doua pentru remedierea anumitor afectiuni de sanatate.

Eu am ales pentru astazi o infuzie de urzici cu lamaie si ghimbir pe care v-o recomand cu placere, atat pentru gustul placut cat si prin calitatile sale benefice pentru organism.

Ingrediente:

  • un bol mic de urzici
  • 4 – 5 felii de lamaie
  • 1 buc. (2 cm.) ghimbir proaspat taiat rondele

Metoda de preparare:

Pentru inceput se pun toate ingredientele intr-un ceainic sau intr-un borcan cu capac, apoi se toarna 1 litru de apa fierbinte peste ele si se lasa la macerat pentru cel putin o jumatate de ora.

Veti obtine o infuzie extrem de aromata care va avea un gust si mai intens peste cateva ore cand se bea o a doua cana inainte de masa, iar restul poate fi pastrat la frigider pana cel tarziu a doua zi si consumat in functie de preferinte alaturi de cateva bucatele de lamaie fresh si doua-trei cuburi de gheata.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here