SALATA DE VARZA CU MORCOV, TELINA SI MAR

0
6165
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Numar de portii: 2

Poate fi servita ca atare, dar este la fel de potrivita ca si garnitura alaturi de o bucata apetisanta de peste sau pui pregatit la gratar si nu veti simti sub nicio forma lipsa maionezei pe care as folosi-o mai degraba la o salata coleslaw decat in aceasta varianta de salata de varza cu morcov, telina si mar.

Gustul dulce al marului pe care il aveam la indemana, putin acrisor de la dresing-ul cu zeama de lamaie si aroma parfumata de fenicul pe care nu ratez niciodata ocazia sa il folosesc de cand i-am descoperit gustul placut si intens dar si plin de beneficii pentru organism, m-au facut sa repet aceasta reteta de cateva ori intr-o saptamana, cu atat mai mult cu cat suntem in perioada de post.

Ingrediente:

  • ¼ varza proaspata
  • ½ morcov
  • 1 tija telina apio
  • ½ mar
  • ½ fenicul
  • ½ lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Metoda de preparare:

1Se feliaza pentru inceput varza cat mai marunt cu ajutorul unui cutit ascutit sau intr-un robot de bucatarie unde se pot adauga la fel de bine si celelalte ingrediente care se feliaza foarte usor prin accesoriul special de taiere.

2Este de preferat, insa sa le tocati manual pentru a simti din plin bastonasele crocante de morcov sau mar, dar si feliutele aromate cu gust de anason ale feniculului combinat cu rondelute apetisante de telina taiate manual.

3La final se pregateste un dressing din zeama de la o jumatate de lamaie amestecata cu 2-3 linguri de ulei de masline, sare dupa gust si putin piper proaspat macinat.

 

4Se omogenizeaza bine cu legumele tocate si se serveste proaspata alaturi de friptura preferata sau ca fel principal plin de vitamine pentru cei care doresc o reteta de post.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here