MINI TORT DE CIOCOLATA CU MOUSSE DE MENTA SI LIME

0
4040
Grad de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 90 min
Numar de portii: 4 buc.

M-am decis sa postez aceasta reteta a mini tortului meu rapid de ciocolata cu mousse de menta si lime la insistentele prietenului meu care adora ciocolata After Eigth si, desi nu arata foarte apetisant, nu s-a zgarcit cu onomatopeele, aducandu-mi aminte inca o data cat de intrigata am fost de un reportaj in care o anumita persoana afirma ca fixase o salata cu pioneze sau folosise nu stiu ce ulei de motor sau alte trucuri neortodoxe pentru o imagine perfecta si cat mai atractiva pentru blogul personal.

Asadar, in caz ca va place acest gen de combinatie de ciocolata cu menta, nu ezitati si pregatiti acasa destul de usor o prajiturica sau mini tort ce va va inviora ziua, mai ales daca se intampla sa fie una mai deosebita din viata voastra ce merita sarbatorita cu cei dragi.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri amidon
  • 350 ml. lapte
  • 200 gr. ciocolata
  • 50 gr. unt
  • 60 ml. lichior de ciocolata

Mousse de menta si lime:

  • menta proaspata (eu am pastrat-o la congelator)
  • 1 buc lime
  • 200 gr. iaurt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 10 gr. gelatina
  • 2 linguri lapte
  • 3-4 picaturi colorant verde (optional)
  • 1 lingurita esenta de menta

Pentru glazura

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 100 ml. frisca lichida

Metoda de preparare:

1Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180° C si se pregateste o tava patrata pe care o tapetati cu putin unt si hartie de copt.

 

2Mixati foarte bine trei oua cu trei linguri de zahar si pliculetul de zahar vanilat pana obtineti o spuma foarte consistenta deschisa la culoare, apoi adaugati trei linguri de ulei putin cate putin.

3Se cerne separat faina pregatita pentru blat impreuna cu un praf de sare si o lingura de cacao, dupa care se incorporeaza usor in spuma de oua pentru a pastra un amestec fin si foarte aerat si se rastoarna compozitia in tava care va sta la cuptor pentru 20 de minute.

4Intre timp se pun la incalzit 350 ml. de lapte. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde alternativ cate 15-20 de secunde cu pauza de omogenizat pentru a tine temperatura sub control, apoi lasati-o deoparte sa se racoreasca pentru cateva minute si amestecati cu un tel oul si cele doua galbenusuri impreuna cu trei linguri de zahar pudra.

5Adaugati peste oua o lingura de cacao si doua linguri de amidon, dupa care turnati cu grija laptele fierbinte amestecand mereu.

 

6Se pune crema pe foc mic inapoi in vasul in care a fost laptele si se amesteca cu grija pana se ingroasa complet si incepe sa clocoteasca. Dati-o departe si incorporati in crema ciocolata topita, un cubulet de unt de aproximativ 50 gr. si 60 ml. lichior de ciocolata. Dupa ce le omogenizati bine, acoperiti crema cu o folie de plastic si lasati-o sa se raceasca complet.

7Pentru mousse se mixeaza cu ajutorul unui blender frunzele de menta impreuna cu iaurtul, coaja rasa si zeama de la o lamaie verde. Hidratati un pliculet de gelatina pentru 5 minute in 2-3 linguri de apa rece, apoi puneti peste ea 2 linguri de lapte si incalziti-o pret de cateva secunde la microunde. Atentie sa nu se incalzeasca excesiv, doar cat sa se dizolve foarte bine – aproximativ 5-10 secunde. Se toarna peste iaurtul colorat si foarte aromat apoi se bate smantana foarte rece cu 3 linguri de zahar pudra.

8Omogenizati cu o spatula frisca batuta si iaurtul care incepe deja sa se intareasca de la gelatina, apoi gustati si sporiti aroma mentolata in functie de preferinte cu putina esenta de menta si, de asemenea, cu cativa stropi de colorant verde pentru o culoare mai intensa.

9Pentru montaj se pregatesc 4 castronele micute de aceeasi dimensiune cu ajutorul carora am decupat foaia de blat si se tapeteaza cu folie alimentara. Umpleti-le cu mousse-ul de menta cam trei sferturi apoi completati cu un strat de aproximativ 1,5 cm de crema de ciocolata.

10Deasupra se aseaza cu grija cate un cerculet din blatul de cacao, se taseaza putin si se acopera cu marginile foliei ramase pe margine.

 

11Dupa 2-3 ore de stat la rece, se pregateste glazura din ciocolata topita cu putina frisca lichida, apoi se scot mini-tortuletele din boluri si se orneaza rapid.

 

Pot sa va garantez ca daca va place ciocolata After Eight, merita asteptarea. Veti savura o felie de tort cu o explozie de arome mentolate cu iz de lime si ciocolata delicioasa, numai buna pentru a petrece cateva momente de neuitat alaturi de persoana iubita bucurandu-va impreuna de o zi speciala ce merita marcata cu un buchet impresionant de trandafiri rosii.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here