TORT PADUREA NEAGRA

0
4103
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 12
Timp de preparare: 2 ore

Am ales sa pregatesc tortul Padurea Neagra pentru aniversarea mamei de acum cateva zile fiind sigura de gustul exceptional dintre blatul pufos de cacao si frisca naturala combinate cu visinele acrisoare pe care le-am marinat in visinata si un strop de coniac.

Cred ca este cel mai simplu tort pe care il puteti pregati din foarte putine ingrediente si va puteti lauda cu un tort extrem de reusit ce va rasfata chiar si cele mai pretentioase gusturi.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 100 gr. unt topit
  • 140 gr. zahar
  • 140 gr. faina
  • 40 gr. cacao neagra
  • ½ lingurita sare
  • 1 pastaie de vanilie

Pentru umplutura:

  • 1 l. smantana pentru frisca
  • 60 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 gr. gelatina
  • 400 gr. visine congelate
  • 40 gr. zahar
  • 150 ml. visinata
  • 50 ml. coniac

Pentru blat amestec bine cu un tel ouale intregi cu zaharul si pun bolul maricel la bain-marie deasupra unei cratite cu apa fierbinte asezata pe ochiul cel mic al aragazului.

Continui sa amestec fara incetare pana ce compozitia se incalzeste putin, apoi dau bolul deoparte si bat ouale cu un mixer electric pana se albesc si isi tripleaza volumul.

Adaug semintele dintr-o pastaie de vanilie apoi cern faina cu sarea si praful de cacao si le incorporez foarte usor cu o spatula in spuma de oua.

La final amestec 2 linguri de compozitie cu untul topit si il adaug cu grija in aluatul de blat.

Impart compozitia in doua tavi unse cu unt si tapetate cu hartie de copt si coc cele doua blaturi pentru 25-30 de minute in cuptorul incins in prealabil la 180° C.

Le las in tava sa se raceasca foarte bine si pregatesc un compot rapid din cateva visine pe care le dau in clocot cu 200 ml. apa si 40 gr. zahar granulat.

Torn visinata si coniacul peste restul de visine, le amestec putin si le las la marinat timp de o jumatate de ora.

Intre timp racesc foarte bine bolul cel mare de inox, adaug smantana, de asemenea foarte rece, o amestec cu zaharul pudra si semintele de la pastaia de vanilie si o bat cu ajutorul unui mixer pana se intareste putin cu foarte mare atentie sa nu se taie.

De regula nu adaug gelatina in aceasta crema de frisca, insa de aceasta data va trebui sa transport tortul pentru cateva sute de kilometri si am nevoie de o rezistenta suplimentara, asa incat hidratez foile de gelatina in putina apa rece pentru cinci minute si le dizolv in 2-3 linguri de smantana calduta.

Incorporez gelatina in frisca batuta apoi tai cele doua blaturi pe jumatate si pregatesc asamblarea.

Peste primul blat insiropat cu putin compot amestecat cu 2-3 linguri de visinata pun un strat de frisca si o mana generoasa de visine, apoi asez cel de-al doilea blat si tot asa pana la cel de-al patrulea peste care pun frisca si o intind uniform atat pe deasupra cat si pe lateral.

Razuiesc o ciocolata cu ajutorul unui cutit, imbrac tortul cu ”aschiile” de ciocolata, apoi pun o gramajoara deasupra si pregatesc cateva visine pe care le dau prin gelatina topita si le asez din loc in loc pe rozetele de frisca de pe margine.

Rezultatul final este de fapt gustul nemaipomenit dulce-acrisor combinat cu blatul de cacao insiropat suficient cu o nuanta destul de subtila de alcool (contrar asteptarilor mele) si crema fina de frisca aromata cu vanilie care completeaza cu succes gustul divin din acest tort renumit sub denumiri internationale de Black Forest sau Foret Noire pe care nu ratez ocazia sa i-l ofer cu o nespusa placere mamei mele cu ocazia zilei de nastere alaturi de urari calde de sanatate si multe bucurii.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here