LEMON CURD

0
431
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Numar de portii: 4

Probabil v-ati intrebat deseori ce este lemon curd si cat de greu se prepara. Ei bine, este o crema lesne de pregatit pe care o puteti asocia cu foarte multe deserturi din bezea, torturi cu frisca si diverse tipuri de fructe sau briose pufoase cu vanilie sau lamaie.

Nu contine faina ori amidon si se face folosind doar galbenusuri sau oua intregi, unt, zahar, coaja rasa si suc de lamaie din belsug, acesta, fiind unul dintre motivele pentru care crema este foarte intensa, racoritoare si fina, neputand fi consumata ca atare, ci doar in combinatie cu un alt desert potrivit, in functie de preferintele fiecaruia.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 100 ml. zeama de lamaie
  • 120 gr. zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 60 gr. unt

Amestec intr-un bol de inox cele trei oua, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.

Intre timp incalzesc putina apa intr-un vas separat pe care il folosesc pentru bain-marie si asez deasupra bolul cu ouale batute astfel incat sa creez baia de aburi de care am nevoie.

Schimb telul cu o spatula si amestec in mod constant timp de cateva minute pentru a impiedica o coagulare nedorita a amestecului meu de oua.

Crema este gata cand incepe sa se ingroase, iar urma lasata de degetul trecut pe spatula sau pe dosul unei linguri trecute prin crema ramane curata.

Pentru cine are un termometru special, temperatura optima a cremei ar trebui sa fie in acest moment undeva la 70° C, cand albumina se coaguleaza si leaga compozitia, iar consistenta este similara cu cea a smantanii sau a unui sos olandez. Trebuie foarte multa atentie, deoarece o temperatura prea ridicata poate taia crema, dandu-i un aspect branzit de nedorit.

Dau bolul deoparte, apoi adaug untul taiat cubulete si coaja de lamaie rasa cat mai fin.

Le incorporez bine de tot, asez deasupra o folie de celofan pentru a nu prinde pojghita si las crema deoparte sa se raceasca lent la temperatura camerei.

Se poate folosi imediat sau se poate pastra la frigider intr-un borcan etans pentru cel putin o saptamana.

La mine nu rezista niciodata atat pentru ca se gaseste mereu un prilej de a o folosi, ca cel de azi, la o tava de cupcakes delicioase cu lamaie si bezea italiana.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.