Pentru pranzul de azi am pregatit un cotlet de porc cu piure gratinat de cartofi dulci si o garnitura rapida de ceapa caramelizata cu ardei gras.
Nu imi lipseste niciodata din casa salata de sfecla rosie cu hrean, asa incat am adaugat putina smantana peste ea, si, cu ajutorul unui blender, am obtinut un delicios sos acrisor ce merge foarte bine alaturi de friptura din farfurie.
Ingrediente:
- 2 buc. cotlet de porc
- 1 cartof dulce
- 2 cepe
- ½ ardei gras
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura miere
- 1 lingurita otet balsamic
- 1 praf de chili
- 30 gr. unt
- 50 gr. cascaval ras
Pentru inceput curat cartoful si il tai in rondele potrivite pe care le pun la fiert in putina apa.
Cand este gata, il scurg bine, adaug un praf de sare si chili, apoi il pasez cu untul si putin cascaval razuit.
Ung bine de tot patru forme de briosa cu unt, pun in ele cate doua linguri de piure, apoi presar deasupra putin cascaval si le dau la cuptor pentru 15-20 de minute.
Intre timp am condimentat carnea cu sare si piper, am stors putina zeama de lamaie deasupra si am lasat-o deoparte sa se marineze.
Am timp sa toc julien ceapa pe care o pun la rumenit impreuna cu usturoiul si ardeiul gras. Dupa ce se inmoaie putin, adaug mierea, otetul balsamic si sosul de soia si o mai las pe foc pentru 2-3 minute cat sa se caramelizeze bine si sa se intrepatrunda toate aromele.
Rumenesc rapid bucatile generoase de cotlet in tigaia de fonta bine incinsa si pregatesc farfuria plina de culoare si gust care se va devora cat ai zice peste in urma mirosului din bucatarie.
Sa aveti pofta!