COAJA DE PORTOCALA CONFIATA

0
6458
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 45 min

Avem portocalele la indemana tot timpul anului, iar eu sunt o mare amatoare de dulciuri care sa contina atat coaja de citrice proaspete cat si coaja de portocala sau de lamaie confiata.

Se pregatesc folosind acelasi procedeu foarte simplu si la indemana oricui, se pot pastra la rece intr-un borcan impreuna cu siropul rezultat sau se pot usca pentru cateva ore dupa care se pun intr-o cutie inchisa bine si rezista, de asemenea, un timp destul de indelungat.

Ingrediente:

  • coaja de la 3 portocale
  • 200 g. zahar
  • 200 ml. apa

Pentru inceput indepartez partea alba de pe cojile de portocala taiate felii si le pastrez pentru o zi-doua intr-un borcan incapator cu apa rece schimband apa de cel putin doua-trei ori.

Le tai feliute putin mai subtiri si le fierb in doua ape pentru cel putin 5 -10 minute.

Veti observa cum incep sa isi schimbe culoarea mata de portocaliu devenind putin translucide semn ca s-au oparit suficient si s-au inmuiat putin.

Le scurg de ultima apa, adaug peste ele zaharul si 200 ml. apa, amestec bine cat sa se dizolve zaharul, dupa care le mai las pe foc mic timp de 10-15 minute, cat sa se formeze un sirop consistent.

Scot din ibric cateva feliute pe care le dau prin zahar tos si le las la uscat pentru cel putin doua ore, iar restul de coji le rastorn intr-un borcan impreuna cu siropul obtinut.

Se pastreaza foarte bine pentru cel putin 6 luni, insa va garantez ca la mine nu vor rezista atat, mai ales ca vin Sarbatorile de iarna si vor fi vedeta multor dulciuri de sezon.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here