SALAM DE BISCUITI

0
640
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 12
Timp de preparare: 40 min

Mi s-a facut dor zilele trecute de un desert al copilariei mele – inconfundabilul salam de biscuiti. Avea un gust de neinlocuit cu multa esenta de rom ce parca o si simteam in momentul in care am cumparat biscuitii cu mintea deja la nespusa bucurie ce ne invaluia pe toti ingramadindu-ne pe platoul plin de rondelele apetisante din care inca mai cadea praful de cacao ce nici nu apucase sa invaluie bine salamul pregatit.

Cu toate acestea, voi incerca sa imbogatesc putin reteta saracacioasa de atunci in ingrediente, cum facem toti acum, cand avem la indemana mai multe optiuni, si voi inlocui margarina cu unt, alaturi de rahatul multicolor cu aroma de fructe si cacao, nuca, scortisoara si, bineinteles, putin coniac.

Ingrediente:

  • 600 gr. biscuiti Petit Beurre
  • 100 gr. nuca
  • 300 gr. rahat
  • 150 ml. coniac
  • esenta de rom
  • ½ lingurita scortisoara
  • 25 gr. cacao
  • 50 gr. indulcitor
  • 250 ml. lapte
  • 150 gr. unt

Prefer sa simt in salam bucati consistente de biscuiti, asa incat ii rup cu mana si ii pun intr-un bol incapator alaturi de nuca prajita putin si tocata marunt cu un cutit.

Adaug cubuletele de rahat pe care le-am dat inainte prin zahar pudra cu aroma de vanilie, apoi presar scortisoara si praful de cacao.

Le amestec bine pe toate si torn laptele pe care l-am incalzit foarte putin cu unt si indulcitorul pe care il folosesc astazi ca si inlocuitor pentru zahar.

Omogenizez rapid compozitia pentru a se inmuia uniform toti biscuitii, adaug esenta de rom, iar la final pun si cele 150 ml de coniac.

Dupa o ultima degustare inainte de a-l pune la rece, formez doua batoane generoase de salam pe care le strang bine in folie de celofan si le dau la rece timp de cel putin 4 – 5 ore.

Inainte de servire, pregatesc trei farfuriute cu nuca de cocos, cacao si fistic tocat marunt, asa incat sa pot adapta deliciosul salam de biscuiti tuturor gusturilor din preajma mea.

S-a consumat destul de rapid si a avut succesul binemeritat al desertului traditional din copilarie desi i-a lipsit aroma pregnanta de esenta de rom pe care o simteam atunci in orice prajitura de casa.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.