RED VELVET – TORT CU SFECLA ROSIE SI CREMA DE BRANZA

0
9502
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 10
Timp de preparare: 3 ore

Tortul de Sfanta Maria trebuie sa fie intotdeauna foarte special deoarece marea sarbatorita a familiei- MAMA, merita de fiecare data o aniversare exceptionala alaturi de familie si de prieteni.

Gandindu-ma la sanatatea ei si la un buchet minunat de trandafiri rosii, am fost inspirata destul de rapid si am decis sa ii fac o surpriza cu un tort Red Velvet din sfecla rosie cu crema de branza si trandafiri facuti de mine fara prea multa indemanare.

Are un gust deosebit si va recomand sa nu ezitati in a folosi la acest desert sfecla rosie care are o dulceata aparte si coloreaza natural blatul umed si foarte consistent pe care l-am pregatit.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150 gr. unt
  • 100 gr. indulcitor
  • 2 oua
  • 300 gr. faina
  • un praf de sare
  • 300 gr. sfecla rosie
  • 200 ml. lapte batut
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita colorant rosu

Pentru crema:

  • 200 gr. crema de branza
  • 250 gr. mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 10 gr. gelatina
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 50 gr. unt

Pentru inceput voi mixa foarte bine untul moale apoi adaug indulcitorul si continui sa le bat pana obtin o spuma fina si deschisa la culoare.

Urmeaza sa sparg ouale si le pun pe rand in crema de unt amestecand continuu pana la omogenizarea completa.

Pregatesc ingredientele uscate si le cern separat intr-un bol – faina, cacao, praful de copt si sarea.

Stropesc cu zeama de lamaie sfecla rosie pasata destul de fin cu ajutorul robotului de bucatarie, sting bicarbonatul de sodiu cu un strop de otet, si le adaug in compozitia de unt alternativ cu faina si laptele batut.

La final am adaugat semintele de la o pastaie de vanilie si o lingurita de colorant pentru a obtine o culoare rosie mai aprinsa atenuata oarecum de praful de cacao adaugat initial.

Impart amestecul obtinut in doua tavi de inox unse cu unt si tapetate cu hartie de copt, apoi le dau la cuptor timp de 35-40 de minute la 180° C.

Le las deoparte sa se raceasca si pregatesc o tava cu fund detasabil pe care o tapetez cu folie de plastic pentru montajul final.

Pentru crema, scot din timp de la rece untul, crema de branza si cutia de mascarpone.

Le mixez impreuna cu zaharul pudra, adaug 200 ml. smantana rece pentru frisca batuta pentru cateva secunde, iar la sfarsit torn putina esenta de lamaie, zeama de lamaie si gelatina topita putin la microunde dupa ce am hidratat-o timp de cinci minute in 2-3 linguri de apa rece.

Peste primul blat de tort pe care l-am asezat in tava, pun trei sferturi din crema, asez cel de-al doilea blat apasandu-l usor si uniformizez suprafata de deasupra cu diferenta de crema ramasa.

Dupa o ora de stat la frigider mai adaug un strat de frisca batuta (un pic prea mult – aproape sa se taie definitiv) si il dau din nou la rece.

A durat putin partea care ma incanta cel mai mult – modelarea trandafirilor din pasta de zahar, dar rezultatul modest a fost apreciat peste masura de toti invitatii si a completat pe deplin gustul delicat, fin si racoros al tortului mamei mele careia ii doresc intotdeauna si in special cu aceasta ocazie sa ne fie alaturi mereu, sa fie sanatoasa si sa aiba parte in viata de multe bucurii si liniste sufleteasca.

Te iubesc, Mami! La Multi Ani!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here