PUI CU URECHI DE LEMN

0
557
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 30 min

Am ramas datoare cu aceasta reteta de pui cu urechi de lemn pe care am savurat-o ieri alaturi de o minunatie de pui cu bambus si deliciosul orez cu legume.

Se pregateste ”la minut” daca nu luam in calcul timpul de hidratare al ciupercilor si are un gust aparte pe care il puteti imbogati, in functie de preferinte, si cu un sos de peste sau nelipsitul amestec chinezesc cu 5 condimente.

Ingrediente:

  • 200 gr. piept de pui
  • 20 gr. urechi de lemn uscate
  • 1 ceapa rosie
  • 5 linguri sos soia
  • 1 lingura sos chili
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri ulei
  • 1 buc. ghimbir proaspat (1 cm.)

Inainte de toate pun ciupercile intr-un castron mai mare cu apa fierbinte si 2 linguri de sos de soia pentru a se hidrata timp de o ora.

Calesc suvitele din piept de pui la foc rapid intr-o tigaie cu doua linguri de ulei, iar cand au prins o culoare rumena adaug ceapa si le mai las impreuna pe foc timp de 2-3 minute.

Clatesc ciupercile inmuiate, le toc in bucatele potrivite si le pun in tigaie peste puiul cu ceapa.

Adaug o lingura de sos chili, ghimbirul tocat foarte marunt si sosul de soia, apoi pregatesc amidonul pe care il dizolv in 3-4 linguri de apa.

Bineinteles ca nu ma pot abtine sa mai dau un ochi prin sosurile din frigider si zaresc sosul Oyster din care pun peste pui cativa stropi de indata ce pun amidonul diluat.

Nici nu iti dai seama cand mai trec cateva minute in care lasi sosul sa dea in cateva clocote si sa se lege.

Miroase imbietor si este o combinatie castigatoare alaturi de puiul cu bambus si ardei gras pe care il ador in orice reteta.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.