PANNA COTTA CU JELEU DE CAPSUNI

0
988
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 2 ore

Fina si catifelata, panna cotta este, din punctul meu de vedere, cel mai spectaculos si usor desert pe care il putem realiza acasa, oricare ar fi aromele delicate cu care ne hotaram sa o innobilam.

Avem nevoie decat de putina rabdare si exactitate in stabilirea cantitatilor in functie de cate portii ne dorim, precum si de putina atentie astfel incat sa nu distrugem gelatina care este cu siguranta secretul acestei retete.

Ingrediente:

  • 350 ml. frisca lichida
  • 100 ml. lapte
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de  vanilie
  • 200 gr. capsuni
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 150 ml. apa
  • 200 gr. zahar
  • 20 gr. gelatina (2 plicuri)

Am pus de cu seara capsunile stropite cu 2 linguri de zeama de lamaie intr-o farfurie cu 200 de grame de zahar. Au lasat o gramada de sirop pe care sunt gata sa il folosesc la jeleul meu aromat de astazi.

Rastorn capsunile cu tot cu sirop intr-o craticioara micuta, adaug 150 ml. apa si le dau in fiert pentru 5-10 minute la foc mic.

Pun vasul deoparte si strecor tot lichidul intr-o cana gradata pasand foarte usor si capsunile moi.

Iau 10 grame de gelatina pe care o hidratez pentru 5 minute in doua linguri de apa rece, apoi o dizolv in siropul de capsuni pe care l-am lasat sa se mai raceasca putin – atentie sa nu fie fierbinte, si torn compozitia in paharele deja pregatite.

Le bag in frigider pentru cel putin o jumatate de ora, cat sa se inchege pe jumatate, apoi le scot si pun deasupra cateva bucatele de capsuni, evitand astfel scufundarea in lichid a acestora.

Pentru panna cotta pun la incalzit intr-un vas frisca lichida impreuna cu laptele si 2 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie.

Le incalzesc putin, apoi dizolv in lichidul caldut celalalt plic de gelatina pe care l-am hidratat deja pentru cateva minute in apa rece.

Las vasul deoparte sa se racoreasca foarte bine pentru cel putin doua ore, cat se va intari complet jeleul de capsuni la frigider, apoi torn lichidul foarte – foarte usor peste jeleu si dau paharele la rece.

Dupa 2-3 ore desertul meu este deja gata de a fi rasturnat si il putem servi alaturi de capsuni proaspete si sos dulce de capsuni.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.