Am ales pentru astazi o reteta de aripioare crocante la cuptor carora nu le putem rezista niciodata, mai ales daca vin alaturi de o portie de cartofi wedges, sos barbeque sau nelipsita maioneza cu usturoi.
Ingrediente:
- 8 aripioare de pui (800 gr.)
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 200 gr. fulgi de porumb
- 1 lingurita rasa sare
- ½ lingurita piper alb macinat
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita boia dulce
- ½ lingurita curry
- 1 lingurita faina de mustar
Indepartez pentru inceput varfurile aripioarelor pe care le pastrez pentru un fond de pui, apoi presar peste ele sare si condimentele pregatite.
Le masez usor astfel incat sa fie acoperite uniform cu tot amestecul aromat de condimente, acopar bolul cu o folie de plastic si il dau deoparte pentru cel putin o jumatate de ora.
Cat timp vor sta la marinat aripioarele mele, bag fulgii de porumb intr-o punga si ii zdrobesc cu un sucitor, pregatesc faina si cele doua oua peste care pun un praf de sare si le bat bine cu o furculita.
Incing cuptorul la 180°, apoi incep sa dau aripioarele marinate prin faina, ou batut si pesmetul obtinut din fulgii de porumb.
Bag tava in cuptor pentru aproximativ o ora si verific daca sunt gata cu varful unui cutit in partea cea mai groasa a unei aripioare. Vor fi bine facute atunci cand nu iese la suprafata nici un strop de sange.
Am obtinut o ”nebunie” de aripioare crispy care s-au mancat rapid, chiar daca au fost fierbinti, cu sos barbeque si maioneza cu usturoi din belsug.
Sa aveti pofta!