ARDEI UMPLUTI LA CUPTOR

0
9177
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 90 min

Recunosc de fiecare data ca sunt innebunita dupa ardeii grasi pe care ii ador in orice combinatie potrivita pentru retetele de mic dejun, pranz sau cina, de la feliutele proaspete, carnoase si crocante de langa omleta si pana la mancarurile pregatite cu ajutorul lor, ori ardeii umpluti la cuptor pe care i-as manca in fiecare zi fara sa ma satur.

Au o dulceata aparte si un gust inconfundabil, asa incat deseori cumpar carne proaspata, fie ea de porc sau in combinatie cu vita, si ii pregatesc cu nerabdare fara sa uit de smantana cremoasa si grasa sau sosul de rosii nelipsit din farfurie.

Ingrediente:

  • 9 buc. ardei gras galben
  • 650 gr. carne tocata de porc
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • ½ lingurita cimbru
  • 1 lingurita marar
  • 300 ml. suc de rosii
  • 1 lingurita faina
  • 2 foi de dafin

Incep cu ardeii pe care ii spal bine si le scot cotoarele cu seminte, in timp ce incerc sa pastrez codita sau capacul ondulat de deasupra. Indrept varful acestora pentru a avea stabilitate in tava si a obtine un mic orificiu care imi permite sa ii umplu foarte usor, apoi ii las deoparte si pregatesc amestecul de carne tocata.

Adaug peste carnea tocata din bol un praf generos de sare si piper, boiaua, cimbrul si mararul uscat.

Pun cele doua linguri de orez la inmuiat intr-o cescuta cu apa calduta, apoi pregatesc legumele.

Calesc pentru cateva minute in doua trei linguri de ulei morcovul dat pe razatoare si ceapa tocata marunt, apoi le adaug peste carne.

La final scurg bine orezul si il pun in bol odata cu oul pregatit pentru a lega putin compozitia.

Dupa ce ii umplu cu o lingurita, pun ardeii intr-o cratita unsa cu un strop de ulei si ii rumenesc putin pe toate partile cat sa prinda o aroma subtila de ardei copt.

Pregatesc o tava de sticla termorezistenta, asez dedesubt un strat generos de sos de rosii amestecat cu putina faina si asezonat cu sare si piper, pun frunzele de dafin si asez ardeii umpluti unul langa altul cu capacelele deasupra. Completez cu putina apa pentru a acoperi cam trei sferturi din ardei si dau tava la cuptor acoperita cu o folie din aluminiu pentru cel putin 45 de minute la 210° C.

Cand sunt sigura ca s-au patruns suficient, iar carnea este bine facuta, dau folia deoparte si ii mai las sa se rumeneasca pentru 10-15 minute.

Arata foarte apetisant, iar gustul este fara indoiala de neinlocuit completat cu doua – trei lingurite de smantana.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.