RULADA DE SOMON CU SOS DE MUSTAR

0
409
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 40 min

Imi place somonul foarte mult si il cumpar destul de des pentru a mai pregati cate o reteta din nenumaratele variante care imi vin in minte pe moment si in functie de ce am prin frigider.

Rulada de somon cu marar si sos de mustar este printre preferatele mele, este delicioasa si poate fi preparata foarte usor daca aveti la indemana doar cateva ingrediente.

Ingrediente:

  • 400 gr. file de somon
  • 3 – 4 fire de marar
  • 2 -3 frunzulite de fenicul (optional)
  • 2 felii de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Pentru sosul de mustar:

  • 2 linguri mustar Dijon
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 – 4 linguri cu ulei de masline
  • 1 praf de sare

Primul pas pe care il fac este sa curat bine de solzisori fileul de somon, apoi  il spal si ii inlatur pielita de deasupra.

Fac cate o despicatura transversala pornind dinspre mijloc spre laterale astfel incat sa subtiez fileul pentru a-i uniformiza grosimea si a obtine o dimensiune mai mare, apoi il condimentez cu sare si piper.

Presar pe ambele parti marar proaspat tocat si 2-3 frunzulite de fenicul, storc cativa stropi de zeama de lamaie din feliutele pe care le pun deasupra si rulez cat mai strans fileul obtinut.

Pun o bucatica de hartie de copt peste o folie de aluminiu, invelesc rulada si o strang foarte bine la capete.

Se va pregati domol in cuptorul incins la 175° timp de 20 de minute.

Intre timp ma ocup de sos pentru care omogenizez bine 2 linguri de mustar cu zeama de la o jumatate de lamaie. Adaug uleiul putin cate putin in timp ce amestec mereu, iar la final presar un praf de sare.

Fac rapid o garnitura de orez salbatic integral si cativa morcovei pe care ii fierb impreuna cu orezul pentru o savoare suplimentara.

Pe platoul de final care deja  emana mirosul imbietor de somon cu marar, m-am decis sa adaug si putina salata de ridichi. Imi place la nebunie aceasta combinatie… Mmmmm!

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.