PIZZA DE CASA CU FENICUL SI ROSII USCATE

0
2441
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 3
Timp de preparare: 90 min

Din multitudinea infinita a variantelor de pizza cu ingrediente nenumarate si in combinatii care mai de care mai ingenioase, am ales sa pregatesc o varianta proprie de pizza de casa cu fenicul si rosii uscate.

M-au inspirat rosiile uscate pe care le-am cumparat zilele trecute si aroma proaspata de anason a feniculului pe care l-am descoperit nu demult cand am citit despre el si am fost uimita de cate beneficii aduce prin continutul lui ridicat de fibre si substante purificatoare pentru organism.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 gr. faina
  • 4 gr. drojdie uscata
  • 4 gr. zahar
  • 7 gr. sare
  • 30 ml. ulei de masline
  • 200 ml. apa calduta

Pentru umplutura:

  • mozzarella
  • fenicul
  • ciuperci
  • ardei gras
  • rosii uscate
  • rosii cherry
  • masline
  • ardei iute verde
  • busuioc proaspat

Pentru sos:

  • 200 gr. rosii tocate
  • oregano, cimbru, busuioc uscat

Mi s-a parut initial ca am pregatit prea multe ingrediente pentru aceasta varianta de pizza pe care o prezint mai jos, insa nu am putut renunta la nimic cu gandul la rezultatul mult asteptat de pizza de casa cat mai bogata si plina de savoare.

Asa incat las la libera alegere, imaginatie si potrivire in functie de gustul fiecaruia pregatirea umpluturii de deasupra blatului foarte subtire, moale si crocant pe care l-am facut dintr-o coca foarte simpla de paine.

Pentru aluat framant foarte bine cu apa calduta faina in care pun zahar, drojdie, ulei si o lingurita plina de sare.

Las coca destul de moale  la dospit pentru cel putin 40-45 de minute, apoi o presar cu faina, o intind cu un sucitor si o asez pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Pentru sosul cu care ung bine aluatul am dat in clocot de cateva ori rosiile tocate cu putin ulei de masline si plante aromatice uscate – oregano, cimbru si busuioc. Le las pe foc cateva minute pana va scade si obtin un sos destul de gros si consistent.

Tai feliute subtiri de mozzarella, le asez peste sos, apoi adaug pe rand, cate putin din ingredientele pregatite astfel incat sa nu sufoc blatul care va risca astfel sa nu se coaca bine.

Pun tava pregatita aproape de cuptorul preincalzit la 230° pentru o dospire suplimentara timp de 5-10 minute, cat ”decorez” pizza, mai presar 2-3 frunzulite rupte de busuioc proaspat, un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline, apoi o las in cuptor pentru maxim 15 minute.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here