CIORBA DE VACUTA

0
713
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 8
Timp de preparare: 3 ore

Din punctul meu de vedere, orice masa sanatoasa de pranz ar trebui sa contina si o supa sau ciorba, fie ea crema sau bors plin de legume cu multe vitamine sau carne cu un aport ridicat de proteina.

Ciorba de vacuta pe care o prezint mai jos are un succes deosebit la mine in casa si nu rezista niciodata mai mult de doua zile, mai ales daca este insotita de cateva linguri de smantana si un ardei iute proaspat.

Ingrediente:

  • 250 gr. rasol de vita
  • 350 gr. vrabioara de vita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 buc. telina
  • 2 tulpini telina
  • ½ ardei gras
  • 3 cartofi
  • 50 gr. fasole verde pastai
  • 50 gr. mazare boabe
  • 500 ml. bors
  • 1 cutie 400 ml rosii tocate
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura leustean

Pentru inceput pregatesc o oala cu 3 litri de apa in care pun bucatile intregi de carne sa fiarba la foc mic.

Iau spuma formata deasupra de cateva ori pana ce zeama ramane foarte curata, adaug o jumatate de ceapa tocata si cateva cubulete de telina, apoi acopar oala cu un capac si las vita sa fiarba in tihna cel putin o ora si jumatate.

Intre timp, tai in cubulete cat mai uniforme ceapa ramasa, morcovul, tulpinile si radacina de telina.

Cand carnea este aproape fiarta, o scot din oala pentru a o face bucatele mai mici si torn in supa ramasa legumele pregatite.

Adaug carnea  si o lingura de sare, apoi las ciorba sa mai fiarba lent timp de aproximativ 20 de minute.

Este momentul sa pun cartofii cuburi, ardeiul gras, mazarea si fasolea pastai.

Dupa 5-10 minute, pregatesc rosiile tocate si borsul pe care l-am dat in clocot intr-un ibric separat si le adaug in ciorba.

Pentru mai multa culoare si un gust accentuat de rosii, imi place mai mereu sa suplimentez cu o lingura- doua de pasta de tomate.

Potrivesc gustul de sare dupa care pun capacul si astept cateva minute bune clocotele de final.

Las ciorba mea de vacuta sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a presara din belsug patrunjel si leustean proaspat pentru a se mentine cat mai mult aroma lor naturala si inconfundabila care definitiveaza gustul perfect din farfurie.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.