PIEPT DE PORC LA GRATAR

0
793
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 40 min

Cu gandul la un gratar de primavara, eram cu ochii deunazi pe la raionul de carne unde aratau atat de apetisant bucatile marinate din diverse sortimente incat mi-a si venit ideea urmatorului preparat de astazi- piept de porc la gratar. Este adevarat ca are ceva strat de grasime, dar tocmai aceasta ar trebui sa intensifice gustul savuros si fragezimea unui gratar reusit.

Ingrediente:

  • 800 gr. piept de porc
  • 1 lingura mustar dijon
  • 1 lingura sos barbeque
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 buc ghimbir (1,5 cm)
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boia dulce
  • ½ lingurita amestec chinezesc 5 condimente
  • ½ lingurita ienibahar

Asezonez bine pieptul meu de porc, fara sa il portionez, cu toate condimentele pregatite, apoi il stropesc cu un strat generos de sos format din zeama de lamaie, sosul de soia, mustarul si sosul barbeque.

Il las la marinat in frigider timp de 24 de ore in marinada care il inveleste si am grija sa il mai intorc de cateva ori pentru a ma asigura ca se fragezeste uniform pe toate partile.

In timp ce se perpeleste pe gratarul incins acoperit cu un capac pentru a se patrunde bine si in interior, pregatesc niste trandafiri de cartofi pe care ii prind cu o scobitoare si ii prajesc intr-o baie de ulei de rapita.

Cu un castravecior cornison alaturi si o bere de calitate, sper sa alegeti ca varianta de pregatit acasa un gratar suculent din piept de porc pentru a sarbatori o zi din acest week-end innourat de mai.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.