CIORBA TARANEASCA DE PORC CU LEGUME

0
70068
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 10
Timp de preparare: 90 min

Nu am mai pregatit de mult o ciorba acrisoara si, uitandu-ma prin frigider, m-am hotarat instant la o ciorba taraneasca de porc cu legume care este foarte apreciata la mine in casa.

Ingrediente:

  • 500 gr. carne de porc cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 buc. praz
  • 1 buc. telina (4 cm.)
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 200 gr. legume congelate (mazare, fasole verde, morcov, conopida)
  • 600 ml. bors
  • 5 rosii
  • 200 ml. bulion
  • Tarhon maruntit
  • 1 legatura patrunjel

Spal bine carnea de porc si o pun la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa rece.

O spumez bine de cateva ori, iar cand este pe jumatate fiarta, adaug ceapa, prazul si radacinoasele tocate in cuburi mititele.

Dupa 10-15 minute adaug cartofii si dovlecelul pregatite de asemenea in cubulete potrivite, urmate de legumele congelate.

Intre timp pun borsul intr-o craticioara sa fiarba cateva minute si dau pe razatoarea mare rosiile prunisoare pe care le rastorn in ciorba odata cu bulionul si borsul clocotit.

Adaug o jumatate de lingurita de tarhon maruntit, potrivesc gustul de sare si mai las ciorba pe foc potrivit timp de 5 minute.

Inainte de servire presar patrunjel proaspat din belsug si o savurez alaturi de o lingura cu smantana grasa si 2-3 ardei iuti.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.