Nu am mai pregatit de mult o ciorba acrisoara si, uitandu-ma prin frigider, m-am hotarat instant la o ciorba taraneasca de porc cu legume care este foarte apreciata la mine in casa.
Ingrediente:
- 500 gr. carne de porc cu os
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 buc. praz
- 1 buc. telina (4 cm.)
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 200 gr. legume congelate (mazare, fasole verde, morcov, conopida)
- 600 ml. bors
- 5 rosii
- 200 ml. bulion
- Tarhon maruntit
- 1 legatura patrunjel
Spal bine carnea de porc si o pun la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa rece.
O spumez bine de cateva ori, iar cand este pe jumatate fiarta, adaug ceapa, prazul si radacinoasele tocate in cuburi mititele.
Dupa 10-15 minute adaug cartofii si dovlecelul pregatite de asemenea in cubulete potrivite, urmate de legumele congelate.
Intre timp pun borsul intr-o craticioara sa fiarba cateva minute si dau pe razatoarea mare rosiile prunisoare pe care le rastorn in ciorba odata cu bulionul si borsul clocotit.
Adaug o jumatate de lingurita de tarhon maruntit, potrivesc gustul de sare si mai las ciorba pe foc potrivit timp de 5 minute.
Inainte de servire presar patrunjel proaspat din belsug si o savurez alaturi de o lingura cu smantana grasa si 2-3 ardei iuti.
Sa aveti pofta!