Am pregatit astazi o reteta de pulpe de pui umplute extrem de gustoase si foarte apetisante. Mi-a fost destul de greu sa ma hotarasc la o umplutura, dar sunt convinsa ca alegerea facuta va va tenta si pe voi astfel incat sa o pregatiti acasa cu prima ocazie fara sa regretati.
Ingrediente:
- 3 pulpe de pui dezosate
- sare si piper
- ½ lingurita boia afumata
- ½ lingurita chimen macinat
- ½ lingurita praf de usturoi
- 1 ceapa
- ½ ardei gras rosu
- ½ ardei gras portocaliu (galben)
- oregano
- 50 gr. cascaval
- 50 gr. telemea cu ardei
- 50 gr. crema de branza
Incep cu pulpele pe care le-am dezghetat din timp pentru a ajunge la temperatura camerei si presar peste ele un praf de sare, piper, boia afumata, chimenul si nu in ultimul rand praful de usturoi. Le „masez” bine cu aceste condimente, apoi le acopar cu o folie si le las deoparte pentru cel putin 20 de minute.
Intre timp toc ceapa si ardeiul in rondele maricele si cubulete potrivite. Le sotez la foc potrivit circa 5 minute asezonate si condimentate cu putin oregano, apoi le rastorn intr-un bol si le las sa se racoreasca putin.
Datorita faptului ca nu aveam in casa o branza cu ardei, m-am gandit sa folosesc cateva cubulete de telemea peste care am presarat chili proaspat macinat, razuiesc o bucata buna de cascaval si pregatesc un cubulet potrivit de crema de branza. Adaug branzeturile peste amestecul racit de legume, le omogenizez bine si incep sa umplu cu grija pulpele lasate la marinat.
Ma folosesc de cate doua scobitori pe care le infig bine de-a latul pulpei despicate pentru a pastra umplutura in interior in timp ce acestea se prajesc la foc mic acoperite cu un capac. Le intorc cu grija pentru a se rumeni uniform apoi le scot pe un platou gata de servit.
Prajirea nu a durat decat aproximativ 10-12 minute si pulpele mele umplute erau gata, moi si destul de suculente cu o umplutura extrem de gustoasa care se revarsa imbietoare pe farfurie.
Le-am servit alaturi de o lingura de smantana si putin guacamole cu usturoi care imi place la nebunie in aceasta combinatie.
Sa aveti pofta!