In intampinarea Sarbatorilor Pascale, va recomand un cotlet de miel cu sos de piper alb si garnitura de legume, o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa.
Ingrediente:
- 500 gr. cotlet de miel
- 3 catei usturoi
- 2 crengute rozmarin
- 2 crengute cimbru
Pentru sosul de piper alb:
- 50 ml. vin alb
- ½ lingurita piper alb macinat (sau 7-8 boabe sfaramate)
- 100 ml. smantana de gatit
- ½ lingurita sos brun
Garnitura de legume:
- ¼ ardei gras rosu
- ¼ ardei gras portocaliu (sau galben)
- 8-10 pastai de fasole verde
- 3-4 linguri fasole rosie
Primul lucru pe care il fac este sa pregatesc cele doua vase in care voi pregati cotletul si garnitura de legume.
In timp ce tigaia mea de fonta sta la incins, curat foarte putin capetele oaselor de la cotlet, inlatur grasimea in exces, apoi il impart in doua parti si il asezonez.
Torn in tigaie 2 linguri cu ulei de masline, rup crengutele de cimbru si rozmarin, apoi zdrobesc bine cateii de usturoi si le pun pe toate peste uleiul fierbinte.
Asez cotletele in tigaie si le dau o fata timp de 2-3 minute, dupa care, o bag in cuptorul incalzit in prealabil la 240°.
Va sta acolo 12-15 minute, timp in care ma apuc de garnitura de legume.
In 2 linguri de ulei masline rastorn cubuletele pregatite de ardei gras, pastaile de fasole verde si boabele de fasole rosie pe care le sotez timp de 2-3 minute.
Pentru sos folosesc o craticioara micuta in care torn vinul, il las 2-3 minute sa dea in clocot si adaug piperul alb macinat. Presar putina sare amestecand incontinuu, apoi adaug smantana si nu in ultimul rand sosul brun care ii va accentua gustul fara sa ii schimbe prea mult culoarea.
Totul este gata, mi-e pofta si foame in acelasi timp. Ma grabesc sa le asez pe farfurie cat sunt inca fierbinti.
Sa aveti pofta!