SUPA CREMA DE LINTE

0
3196
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 40 min

Supa crema de linte este o alternativa foarte hranitoare si gustoasa pentru una din zilele de post. Fiind una dintre preferatele mele ca si supa crema, am ales sa va impartasesc astazi reteta mea care se prepara destul de repede si foarte usor.

Ingrediente:

  • 200 gr. linte verde
  • 1 buc. radacina patrunjel (20 gr.)
  • 1 buc. telina (20 gr.)
  • 1 morcov (15 gr.)
  • 1 ceapa (20 gr.)
  • 1 cartof (150 gr.)
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • ½ lingurita chimen macinat
  • sare si piper

Pentru inceput calesc in putin ulei de masline ceapa, morcovul, patrunjelul si telina tocate grosier.

Dupa cateva minute pun si doi catei de usturoi taiati feliute, amestec de cateva ori si adaug lintea.

Urmeaza sa adaug cartoful taiat cubulete apoi umplu oala cu 2 litri de apa fiarta separat.

Las supa la fiert acoperita cu un capac pentru 20-25 de minute. Din cand in cand mai amestec putin si verific daca lintea este fiarta.

Cand este aproape gata, asezonez cu sare si piper, adaug ultimul catel de usturoi taiat marunt si chimenul macinat.

O mai las cinci minute si o dau deoparte.

Folosesc un blender vertical si pasez foarte bine legumele pana se omogenizeaza iar supa capata un aspect destul de cremos.

Mie imi place foarte mult sa o mananc alaturi de crutoane si uneori cu 2-3 ardei iuti, dar se poate savura la fel de bine si cu o lipie, cu un plus de lamaie, sau chili adaugat pentru o nota mai picanta.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here