Astazi mancam sanatos. Am pregatit o salata de rucola cu jambon numai buna pentru un mic dejun proaspat si viu colorat.
Este adevarat ca nu prea ma omor cu salatele, insa atunci cand mi se face dor de ele, ma bucur ca un copil de inghetata care trebuie mancata rapid ca sa nu se topeasca.
Ingrediente:
- 60 gr. salata de rucola
- 20 gr. jambon
- 4 rosii cherry
- 1 buc. castravete 4 cm.
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri cu seminte de rodie
- parmezan
- sare dupa gust
Spal salata si o las sa se scurga intr-o strecuratoare.
Tai rosiile in jumatate, feliute de castravete, iar apoi scutur semintele de la o jumatate de rodie.
Amestec salata de rucola cu legumele si o asez pe o farfurie.
Pregatesc un dressing din zeama de lamaie, ulei si un strop de sare pe care il torn deasupra. Este momentul sa asez bucatelele de jambon, razuiesc felii subtiri de parmezan cu ajutorul unui curatator de legume, apoi presar cateva seminte de rodie.
O servesc impreuna cu un ou posat pentru 3 minute si jumatate.
Sa aveti pofta!