RULADA DE PRICOMIGDALE CU CREMA DE CIOCOLATA ALBA SI BEZEA

0
562
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 6
Timp de preparare: 90 min

Ai crede ca este o adevarata provocare sa faci o rulada cu bezea, dar nu este deloc foarte greu, iar rezultatul este atat de fin si de savuros incat mai ca nu iti vine sa te mai opresti cand o mananci. Astazi m-am decis de fapt sa fac ceva altfel, putin mai original- o rulada de pricomigdale cu crema de ciocolata alba, bezea si zmeura.

Ingrediente:

Pentru foaia de rulada:

  • 3 albusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 100 gr. migdale macinate
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de migdale

Pentru umplutura:

  • 200 ml smantana de frisca
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 100 gr. zmeura

Pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 100 gr. zahar pudra

Este foarte important sa avem albusurile pregatite la temperatura camerei. In prima etapa pregatesc foaia de rulada din trei albusuri pe care le bat la inceput cu un praf de sare pana devin foarte spumoase. Adaug treptat zaharul si continui sa mixez inca aproximativ 4-5 minute pana cand amestecul luceste si se intareste. Acum incorporez incet migdalele macinate, amidonul, zeama de lamaie si esenta de migdale.

Intind compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bag in cuptorul incins la 180°. Dupa 15 minute, micsorez temperatura la 160° pentru inca 25-30 de minute. Apoi opresc cuptorul si o mai las acolo pana este aproape racita.

Pentru crema topesc ciocolata alba la bain-marie si o amestec cu grija in frisca batuta. Mare atentie cand topiti ciocolata pentru ca se poate taia foarte usor la o temperatura prea ridicata.

Intorc foaia de rulada peste o alta hartie de copt, ii scot hartia de pe spate si intind crema cu o spatula pe toata suprafata. In marginea de unde voi incepe sa o rulez adaug putin sos de zmeura zdrobita si cateva bucati de zmeura intreaga.

O las la frigider pana se raceste suficient iar crema va fi deja intarita si pregatesc bezeaua care va acoperi rulada mea de pricomigdale.

Bat spuma doua albusuri cu 100 de  grame de zahar pudra pana se intareste suficient apoi ornez rulada formand mici „moturi” cu ajutorul spatulei. Rumenesc bezeaua cu ajutorul unui arzator si asez deasupra cateva bucatele de zmeura.

Este un rezultat spectaculos si are un gust pe masura, va asigur…

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.