RISOTTO CU CIUPERCI

0
1244
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 30 min

Am astazi in minte mai multe tipuri de risotto, cu pui, cu dovleac sau simplu, dar au castigat ciupercile pe care le ador in preparatele mele. M-am decis in final pentru un risotto cu ciuperci pe care nu l-am mai preparat de mult.

Ingrediente:

  • 300 gr. orez pentru risotto
  • 250 gr. ciuperci Champignon
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml. vin alb
  • 1 cub concentrat de pui
  • 30 gr. unt
  • 50 gr. parmezan razuit
  • sare si piper
  • 1 legatura patrunjel

Este o reteta usoara si foarte simpla daca aveti rabdarea sa tineti sub observatie indeaproape cratita in care veti face acest preparat.

Pentru inceput eu pun in fierbator 1 litru de apa in care voi dizolva cubul concentrat de pui.

Calesc ceapa tocata foarte marunt in 3-4 linguri de ulei de masline pana se inmoaie si devine translucida apoi adaug usturoiul pisat foarte bine.

Torn in cratita ciupercile pe care le-am tocat, de asemenea, destul de mici si le asezonez imediat cu putina sare. Le prajesc si pe ele pret de cateva minute pana se va evapora toata zeama lasata si vor fi inmuiate suficient.

Adaug orezul pe care il las sa se caleasca cam 2 minute in timp ce amestec incontinuu dupa care torn deasupra vinul pregatit. Astept pana se evapora tot alcoolul inainte de a incepe sa adaug cate putina supa concentrata de pui.

Acum chiar ca trebuie sa stau aproape cu lingura pregatita sa amestec mereu. Pun de fiecare data cate o ceasca mare de supa amestecand pana orezul o va absorbi pe toata, apoi alta, si tot asa pana voi termina toata supa iar orezul este fiert suficient si are o consistenta destul de cremoasa.

Adaug cubuletul de unt si parmezanul razuit apoi amestec de cateva ori pentru a obtine un risotto de ciuperci destul de fin si foarte cremos.

La servire presar putin patrunjel si cateva fasii de parmezan.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.