RAGU BOLOGNESE

0
2809
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 6
Timp de preparare: 3 ore

Daca nu ati pregatit pana acum un ragu bolognese si va plac pastele, va sfatuiesc sa o faceti. Dureaza putin mai mult, dar din cantitatile pe care le folosesc eu de obicei, obtineti cinci-sase portii consistente din care, daca va ramane, puteti pastra cu incredere la congelator si pentru data viitoare.

Ingrediente:

  • 300 gr. carne de vita
  • 200 gr. muschi de porc
  • 3 morcovi
  • 1 buc. telina
  • 60 gr. ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 cutii rosii tocate (500 gr.)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 8-10 frunze busuioc
  • Sare si piper dupa gust
  • 250 gr. tagliatelle cu chili

Incep cu carnea pe care am taiat-o in cubulete potrivite si o maruntesc in robotul de bucatarie destul de fin, aproape ca o pasta.

Toc marunt ceapa, morcovul si telina pe care le maruntesc, de asemenea, in robot dupa ce dau carnea deoparte, apoi adaug si ardeiul gras taiat feliute.

Nu prea conteaza cum le tai daca urmeaza sa folosesti robotul. Ideea este sa ma asigur ca toate ingredientele vor fi foarte mici, astfel incat sa se pregateasca destul de rapid.

Pun la incins o tigaie incapatoare in care rastorn carnea si legumele maruntite apoi le las la calit pentru aproximativ 20 de minute in cateva linguri de ulei. Amestec din cand in cand pana simt ca s-a evaporat tot sucul din legume, iar carnea si-a schimbat culoarea si are o forma ca de orez brun pamantiu.

Este momentul sa adaug rosiile pe care le-am pasat cu un blender vertical, apoi pasta de tomate urmata de un praf de sare si piper si amestec de cateva ori.

Mi-am pregatit deoparte 1 litru de fond de vita pe care il incalzesc putin si torn jumatate peste amestecul de carne tocata cu legume.

Acopar tigaia cu un capac si o las sa bolboroseasca la foc mic amestecand ocazional. Dupa vreo 40 de minute compozitia a scazut considerabil, dar eu mai adaug si supa de vita ramasa, amestec de cateva ori si o las in continuare sub capac pana ce carnea va fi fiarta suficient, iar sosul va scadea atat de mult incat voi vedea uleiul ales deasupra.

Sa fi trecut aproape o ora si jumatate- doua, de cand sta sosul meu ragu sub capac, are consistenta dorita iar carnea este destul de bine fiarta.

O mai las pe foc aproape 10 minute, cat timp se vor fierbe pastele in oala alaturata.

De aceasta data am ales tagliatele cu chili pentru care ma felicit singura ( 🙂 ) pentru ca intregesc gustul preparatului de astazi.

Toc marunt busuiocul proaspat, il rastorn in sos apoi fac ultima degustare inainte de a-l da deoparte si de a pregati farfuria pentru savurat.

Cu un gust putin intepator de la chili, o aroma imbietoare de legume cu carne tocata si sosul de rosii apetisant cu iz de busuioc, nu prea mai este loc la masa decat pentru interjectii…

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here