Azi pregatesc un preparat la care ma tot gandesc de cateva zile, insa oscilam destul de mult intre tarhon si usturoi. In final m-am decis la pulpe de pui cu sos de tarhon si mamaliguta. Este o reteta simpla dar, desi sunt cam multe, nu ma pot abtine si prajesc toate cele 8 pulpite pentru pofticiosi…
Ingrediente:
- 8 pulpe inferioare de pui
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml smantana pentru gatit
- 5-6 crengute de tarhon proaspat
- 50 gr. unt
- 1 lingura de faina
- sare si piper
Pentru inceput condimentez pulpele cu sare si piper dupa care le pun la prajit intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Le las sa se rumeneasca frumos pe fiecare parte, apoi le bag in cuptorul preincalzit la 190° pentru 20- 25 de minute.
Pun smantana intr-o tigaie sa se incalzeasca foarte incet, o las sa dea intr-un clocot si adaug untul tavalit printr-o lingura de faina. Asezonez sosul, amestec fara sa ma opresc pana se ingroasa, apoi presar tarhonul proaspat tocat marunt. Il mai las 2 minute si ii opresc focul.
Intre timp am pus 500 ml. apa intr-o craticioara pentru o mamaliga micuta. Sunt atenta sa nu dea apa in clocot, pun putina sare si adaug 200 gr. de malai in ploaie amestecand cu un tel ca sa nu faca cocoloase. O las sa fiarba bine, iau o lingura de lemn si ii verific consistenta amestecand mereu sa nu se lipeasca, mai ales ca am mai adaugat putin malai sa iasa mai tare.
Credeati ca ma pot abtine de la putin mujdei?! Mai bine sa fie… Am pisat intr-un mojar 4-5 catei de usturoi cu un praf de sare, 2-3 linguri de ulei de masline si gata.
Dupa o portie sanatoasa de pulpe cu sos de tarhon si mamaliguta, mai doreste cineva si o bucatica cu mujdei?! Vom vedea…
Sa aveti pofta!