PROFITEROL CU INGHETATA STRACCIATELLA

0
3128
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 6
Timp de preparare: 2 ore

E Duminica si de abia am scapat de o raceala crunta, dar am o pofta nebuna de ceva dulce si rece, asa ca ce poate fi mai potrivit ?

Profiterol cu inghetata stracciatella.

Ingrediente:

Pentru gogosele:

  • 125 ml. lapte
  • 60 gr. unt
  • 75 gr. faina
  • 2 oua
  • un praf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 250 ml. lapte
  • 25 gr. faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • jumatate pastaie de vanilie

Pentru glazura:

  • 100 gr. ciocolata
  • 1 lingurita ulei
  • 2 linguri de frisca lichida

Pentru sos de ciocolata:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3 linguri de frisca lichida
  • 15 ml. coniac

Primul lucru pe care il fac este sa pregatesc gogosele din coca similara cu cea de la eclere.

Pun la incalzit un vas cu laptele, untul si un praf de sare. Cand a dat deja in primul clocot, rastorn cele 75 gr. de faina amestecand energic pentru a se incorpora. Dupa 2- 3 minute iau vasul cu coca oparita de pe foc si il pun la racit. Am nevoie ca aceasta compozitie sa fi ajuns la temperatura camerei cand voi adauga pe rand cele doua oua. Modelez cu un pos gogoselele pentru profiterol intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introduc la cuptor pentru 30 de minute. Pentru inceput la 220° apoi la 170- 180° (dupa aproximativ 15 minute). Au rezultat doua tavi cu 30 de bucati .

Pentru crema am amestecat un ou cu doua linguri de zahar si 25 grame de faina, apoi am adaugat laptele pe care l-am pus in prealabil la fiert impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Le mai las pe foc circa 5 minute pana se ingroasa suficient.

Folosesc un pos cu un varf mai lung atunci cand umplu cojile cu crema si le las deoparte pana pregatesc glazura de ciocolata cu care le voi acoperi.

Intr-un castronel pun 100 gr. de ciocolata impreuna cu o lingurita de ulei si doua linguri de frisca lichida si il pun la bain-marie pentru cateva minute pana se incalzeste.

Amestec putin ca sa se omogenizeze continutul si incep partea delicata… imbracatul in ciocolata.

Cand au ”hainutele” de ciocolata le pun la rece intr-o tava in care am pus o bucata de hartie de copt.

Sosul de ciocolata il pregatesc in acelasi mod, numai ca folosesc 3 linguri de smantana si un strop de coniac. Pregatesc cupele, frisca si inghetata stracciatella.

Se topeste repede, asa incat nu pot decat sa va invit la degustat…

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here