MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE CIUPERCI SI SPARANGHEL

0
983
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 30 min

Trebuia sa testez noua mea tigaie din fonta. Am achizitionat-o de curand si m-am documentat bine pentru a o pregati inainte de prima utilizare. Ieri am ars-o  in cuptor dupa ce am uns-o inainte cu ulei de floarea soarelui, iar astazi era deja gata pentru primul preparat- muschiulet de porc cu sos de ciuperci si sparanghel.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 500 gr. muschiulet de porc
  • 200 gr. ciuperci
  • 150 gr. sparanghel (8 buc.)
  • 250 ml. smantana de gatit
  • 100 gr. unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 30 ml. vin alb
  • sare si piper dupa gust

1 Dupa ce mi-am luat aproape toate ingredientele, pregatesc si tigaia „magica” pe care o asez pe focul cel mare, o oala in care oparesc sparanghelul si o cratita in care il voi sota ulterior.

2 Curat muschiuletul de pielite, il tai in bucati potrivite de aproximativ 2-3 cm., le ung cu ulei de masline si le asezonez cu sare si piper.

 

3 Dupa ce le apas putin cu podul palmei, le pun in tigaie pentru 2 minute pe fiecare parte. Iese ceva fum, dar miroase extraordinar a gratar si imi voi da seama foarte usor ca muschiuletul este gata imediat ce se va desprinde de pe fundul tigaii.

4 Scot bucatile de carne pe o farfurie si le acopar cu o folie de aluminiu pana la servire. Se vor odihni si vor lasa o zeama foarte gustoasa pe care o voi adauga la sfarsit in sosul minunat pe care urmeaza sa il prepar.

5 Adaug un cubulet de unt in tigaia incinsa dupa ce am prajit carnea, pun ciupercile feliate, le condimentez imediat cu putina sare si le tin sub observatie amestecand mereu pana va scadea toata apa lasata de acestea. Dureaza foarte putin, si este momentul sa adaug vinul care le va da o aroma imbietoare.

6 Am aproape smantana de gatit si imediat ce scade vinul o adaug si pe ea. Inca 2-3 minute si sosul este gata. Il mai puteti condimenta cu putin piper si o crenguta de rozmarin daca doriti.

7 Scot sparanghelul din oala in care l-am oparit pentru cateva minute in apa fierbinte cu sare si il sotez impreuna cu untul ramas si cei 3-4 catei de usturoi pisati foarte marunt.

8 Il aranjez pe o farfurie intinsa alaturi de o rosie mica pe care am adaugat-o la sfarsit,  asez bucatele din muschiuletul suculent, iar la sfarsit sosul de ciuperci care abia asteapta si el sa fie savurat.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.