MANCARE DE MAZARE CU PULPE DE PUI

0
6682
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 40 min

Daca va doriti un pranz rapid si gustos, va recomand cu multa placere reteta de mazare cu pulpe de pui. Nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente care se gatesc cat ai clipi, iar daca renuntati la carne, puteti obtine fara indoiala o mancarica foarte consistenta pentru una din zilele de post.

Ingrediente:

  • 400 gr. mazare congelata
  • 1 ceapa
  • ½ morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura marar
  • 2 pulpe de pui
  • sare si piper dupa gust

Aveam in congelator doua pulpe intregi dintr-un pui de casa pe care il folosesc deseori atunci cand vreau o supa gustoasa cu galuste. Le tai in jumatate astfel incat sa savurez atat partea superioara cat si pe cea inferioara si le pun la prajit cu putina sare si piper intr-o cratita cu capac.

Separat folosesc o alta tigaie in care calesc ceapa cu morcovul in putin ulei de floarea soarelui cu aroma de coriandru.

Cand s-au inmuiat suficient, adaug pasta de tomate, amestec putin si le mai las pe foc circa 2 minute.

Adaug mazarea congelata si un litru de apa apoi las mancarea sub capac pentru aproape o jumatate de ora. Se pare ca am avut noroc de o mazare buna care a fiert destul de repede. Si miroase atat de bine! Abia astept sa apara pe piata mazarea cea noua pentru gustul ei inconfundabil.

Zdrobesc usturoiul cu un cutit, il tai marunt si il adaug peste mazare; pun foaia de dafin, apoi pregatesc o lingura de faina pe care o dizolv intr-o cescuta cu apa rece. O rastorn in mancare amestecand energic pana va lega putin sosul, adaug si pulpele gata prajite, asezonez cu sare si piper, dupa care mai las mancarea la foc mic aproximativ 5 minute.

Intotdeauna am gandit ca o mancare de mazare nu este perfecta daca nu este completata cu o legatura de marar.

Asa incat nici nu prea am cuvinte sa va descriu rezultatul… doar mmm! 🙂

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.