FASOLE BATUTA CU CEAPA CARAMELIZATA

0
8658
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 30 min

Sunt convinsa de faptul ca atunci cand fierbeti o oala mare de fasole pentru ciorba puneti putin mai multe boabe pentru a va bucura de inca un fel de mancare din aceasta categorie, fie ea iahnie sau fasole batuta.

Fasolea batuta cu ceapa caramelizata este o gustare satioasa ce se prepara foarte usor, o varianta de reteta de post cu un gust aparte care pe mine ma incanta de fiecare data cand o pregatesc.

Ingrediente:

  • 500 gr. fasole boabe
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ½ lingurita zahar brun
  • ½ lingurita otet balsamic
  • sare si piper dupa gust

Pun putin ulei de masline intr-o tigaie unde calesc pentru 2-3 minute o bucatica de ceapa tocata.

Adaug fasolea pe care o las sa dea in clocot de cateva ori cu un polonic de supa peste ea, apoi o asezonez, adaug usturoiul taiat feliute subtiri si o mai las pe foc cam 2-3 minute.

Cat timp se infuzeaza sub capac fasolea mea cu aroma delicioasa a usturoiului, am timp sa pregatesc ceapa caramelizata.

Tai ceapa in rondele destul de mari si o pun la calit pe focul dat la minim in putin ulei de floarea soarelui cu aroma de coriandru.

Amestec mereu timp de aproape 10 minute in timp ce se va inmuia si va deveni destul de sticloasa.

Presar zaharul brun, il las sa caramelizeze putin ceapa, apoi adaug si un strop de otet balsamic.

Omogenizez si adaug pasta de rosii dizolvata cu putina apa.

Imi dau seama ca este gata dupa doar cateva minute cand am obtinut un sos consistent plin de ceapa caramelizata foarte aromata.

Mai presar putina sare si ii opresc focul.

Pasez foarte bine fasolea racorita, o improspatez cu o lingura de ulei de masline si o asez cu nerabdare pe un platou acoperita cu un strat consistent de ceapa caramelizata.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here