Am mai facut coaste de porc la cuptor si de fiecare data eram tentata sa mai adaug cate ceva pentru a le da un plus de savoare.
Ei bine, atunci cand am pregatit reteta de mai jos, am decis ca aceasta este combinatia care ma satisface cel mai mult si ca nu ar trebui sa ma abat de la ea daca doresc niste coaste de porc la cuptor aromate, suculente si atat de fragede incat sa ti se topeasca in gura.
Ingrediente:
- 700 gr. coaste de porc
- 1 lingurita mustar
- 2 lingurite miere
- 3 catei de usturoi
- o jumatate de ceapa
- 1 ardei gras verde
- un sfert de lamaie
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- ½ lingurita ienibahar
- ½ lingurita amestec chinezesc cu 5 condimente
- 4 linguri ketchup
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper
Pentru inceput portionez coastele de porc, le ung cu o lingura de ulei si le asezonez cu sare si piper.
Le pun pe gratarul incins la maxim si astept sa se perpeleasca putin cat sa prinda o crusta frumoasa. Pana se rumenesc pe ambele parti, dureaza cam 10 minute.
Am timp sa prepar sosul cu care le voi unge inainte de a le introduce in cuptor.
Toc marunt intr-un blender ceapa cu usturoiul si cu ardeiul gras (de aceasta data am uitat sa cumpar unul proaspat, dar am mereu in congelator un amestec de ardei gras de diferite culori), adaug mustarul, mierea si zeama de lamaie.
Le rastorn intr-un bol, adaug condimentele (ienibahar, boia de ardei si amestec cu 5 condimente), intreaga cantitate de ketchup si le amestec.
Dau jos coastele de pe gratar, le asez intr-o tava apoi iau o pensula de silicon si le ung cu un strat gros din sosul pregatit mai devreme.
Acopar tava cu o folie de aluminiu si o introduc in cuptorul incins la 170° pentru 50 de minute.
Costitele mele deja s-au desprins de pe os, insa nu e momentul sa le scot. Le mai acopar cu un strat de sos si bag tava inapoi in cuptor. De aceasta data neacoperita. Repet operatiunea cu sosul barbecue de inca doua ori la un interval de 20 de minute.
Ultima oara am adaugat in tava patru cartofi taiati felii si fierti inainte pentru 5 minute in apa cu sare. Am presarat putin rozmarin proaspat si am introdus tava in cuptor timp de inca 30 de minute cu grilul pornit.
A meritat asteptarea pentru ca mi-au iesit niste coaste de iti lasa gura apa.
Credeam ca sunt echivalentul a trei portii, dar nu, doua persoane au dat gata cat ai clipi cele sase bucatele.
Sa aveti pofta!