ANTRICOT DE VITA CU SOS GORGONZOLA

0
9132
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 40 min

Imi place sosul gorgonzola cu aproape orice tip de carne si il folosesc foarte des in preparatele pe care le fac.

Astazi avem cu un antricot de vita alaturi de sparanghel, ciupercute, cartofi zdrobiti si, desigur, nelipsitul sos gorgonzola.

Ingrediente:

  • 500 gr. antricot de vita
  • 4 ciuperci medii
  • 8 buc. sparanghel
  • 3 cartofi medii
  • 200 ml. smantana de gatit
  • 60 gr. gorgonzola
  • patrunjel verde
  • sare, piper si usturoi macinat

Din experienta mea va sfatuiesc sa aveti alaturi toate ingredientele si vasele necesare pentru aceasta reteta care se face destul de rapid si are un succes garantat daca toate preparatele sunt gata in acelasi timp.

Avem nevoie de:

  • Un vas in care sa fierbem cartofii apoi sa ii prajim
  • O tigaie pentru sparanghel
  • Un vas termorezistent (sau o tava) pentru ciupercile pregatite la cuptor
  • O tigaie pentru sosul gorgonzola
  • O tigaie cu fund dublu pentru friptura (cea de fonta este perfecta)

Pentru inceput incalzesc cuptorul la 190° si pun intr-un vas termorezistent ciupercile peste care am picurat un strop de ulei de masline, sare, piper si usturoi macinat. Vor sta acolo aproximativ 20 – 25 de minute.

Tai cubulete potrivite cartofii pentru a se fierbe uniform timp de 4-5 minute cu putina sare, apoi ii scurg foarte bine si adaug peste ei un strop de ulei de masline. Ii prajesc pana se vor rumeni frumos pe toate partile. Cand sunt gata, adaug peste ei din belsug patrunjel verde tocat marunt.

Oparesc sparanghelul intr-o tigaie cu apa pentru 3 minute. Il strecor de apa apoi adaug un cub de unt (sau ulei de masline) si il las la calit pentru cateva minute (maxim 4 min). Intre timp l-am asezonat cu sare, piper si usturoi macinat.

Pe focul cel mare al aragazului am pus la incins tigaia de fonta.

Asezonez carnea pe care am lasat-o din timp sa ajunga la temperatura camerei cu sare si piper, apoi o pun la prajit fara nici un strop de ulei. Cate 4 minute pe fiecare parte.

O scot din tigaie si o invelesc bine intr-o folie de aluminiu.

Cat timp va astepta acolo, pregatesc sosul gorgonzola intr-o tigaie in care pun smantana si branza gorgonzola. Amestec mereu cu focul minim pana se va topi branza iar sosul se va lega si va deveni foarte cremos. Gust si asezonez daca mai este nevoie cu putina sare si piper.

Mie imi place vita putin mai bine facuta, asa ca am lasat-o in folie cam 8 minute. Daca va place mediu sau in sange, puteti scurta timpul de gatire cu 1 minut si nu o lasati decat maxim 3-4 minute la odihnit in folia de aluminiu. Tineti cont ca ea se patrunde inca in urma temperaturii foarte ridicate de la prajire.

Scot ciupercile din cuptor, zdrobesc putin cartofii si ii asez pe farfurie alaturi de sparanghelul delicios.

Feliez carnea de vita pe care o pun deasupra, apoi adaug sosul minunat de gorgonzola.

Sunt sigura ca nu veti arunca sucul lasat de carne, il puteti adauga si pe el peste cartofi sau in sosul gorgonzola deja pregatit.

Nu mai ramane decat sa savurati cu placere acest antricot de vita alaturi de cineva drag si un pahar de vin.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here