SUPA DE PUI CU GALUSTE PUFOASE

0
12334
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 10
Timp de preparare: 70 min

Am pregatit astazi o delicioasa supa de pui cu galuste pufoase care sa ne incalzeasca intr-o zi inselatoare de iarna cu accente de primavara venita prea devreme.

Ingrediente:

  • 1 pui de circa 1 kg.
  • 1 morcov mediu
  • 1 pastârnac mediu
  • 1 ceapa medie
  • 1 praz cca.10 cm.
  • 1 telina mica
  • 1 lingura pasta de tomate (optional)
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust

Pentru galustele de gris:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de bicarbonat (optional)
  • 100 gr. gris

Pentru inceput transez puiul in bucatele si il pun pentru 3 minute intr-o oala cu apa fierbinte si sare. Datorita acestui procedeu carnea capata o culoare alba si obtinem o supa foarte limpede.

Scot carnea si o transfer intr-o oala cu 3 litri de apa rece, pornesc focul aragazului si astept sa dea in fiert. Dupa ce iau spuma  adunata la suprafata de câteva ori pâna când supa s-a limpezit, las focul la minim si adaug legumele taiate in prealabil in cubulete marunte. Depinde de preferintele fiecaruia, se pot taia rondele, cubulete mai mari, mie imi place sa savurez câte putin din fiecare leguma atunci când manânc supa.

Acopar oala cu un capac si o las la foc incet pentru circa 40 de minute.

Dupa timpul mentionat, verific daca a fost fiarta carnea, o scot din supa si adaug  o lingura de pasta de tomate. Eu carnea o voi folosi ulterior la un ostropel, insa voi o puteti pastra in supa- dupa preferinte.

Este momentul sa pregatesc galustele de gris. Bat cu o furculita cele doua oua, adaug un praf de sare, o lingura de ulei si un praf de bicarbonat. Recomand bicarbonatul pentru o reusita mult mai sigura a compozitiei galustelor. Presar grisul peste oua amestecând mereu pâna se incorporeaza si amestecul devine ca o smântâna moale.

Iau din compozitie cu o lingura si o testez in supa. Daca se imprastie, inseamna ca mai trebuie sa suplimentez cu putin gris. De aceasta data galustele ramân compacte la suprafata si le pun una câte una in supa care fierbe la un foc foarte mic.

Pun capacul la loc si le mai las pentru 10-15 minute pâna se umfla si isi dubleaza volumul. Opresc focul si dupa maxim 5 minute se va observa cum acestea s-au mai umflat putin si s-au lasat usor la fundul oalei.

O servesc cu patrunjel proaspat tocat.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here