PANNA COTTA CU SOS DE COACAZE NEGRE

0
386
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 30 min

Din punctul meu de vedere panna cotta este un desert atat de fin si de rafinat incat cu siguranta ii veti surprinde cu succes pe cei dragi atunci cand doriti sa petreceti impreuna o seara romantica.

Reteta de astazi este asa de simpla si usoara incat nu va trebuie decat 15-20 de minute pentru a o prepara. Si aveti nevoie doar de cateva produse.

Ingrediente:

  • 350 ml. frisca lichida
  • 50 ml. lapte
  • 1 plic gelatina- 10 gr.
  • 1 lingura miere
  • 1 pastaie de vanilie

Pentru sos:

  • 100 gr. coacaze negre
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura de apa

Primul lucru pe care il fac este sa hidratez gelatina pentru 5 minute in 2-3 linguri de apa rece.

Aprind aragazul si asez la incalzit o oala in care am pus frisca lichida, laptele, mierea, semintele si pastaia de vanilie.

Este important sa nu le incalzim foarte tare deoarece gelatina trebuie sa fie dizolvata in lichid caldut, nu fierbinte, caz in care nu si-ar mai face efectul, iar rezultatul nostru ar fi un esec.

Cand a ajuns la temperatura dorita, dau vasul deoparte, scot pastaia de vanilie si adaug gelatina, amestecand cateva minute pentru a se dizolva. Am lasat semintele de la pastaia de vanilie in compozitie pentru ca sunt foarte aromate si intregesc gustul desertului meu, dar se pot strecura in functie de preferintele fiecaruia.

Pregatesc niste forme de silicon in care torn amestecul de frisca si le pastrez in frigider pentru cel putin o ora ca sa se intareasca.

Nu imi mai ramane decat sa prepar sosul intr-o tigaie micuta in care adaug coacazele, zaharul si o lingura de apa. Le las la foc mic pentru circa 5- 10 minute pana se leaga putin.

Acum putem savura din plin desertul de azi!

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.