Ingrediente:
- 500 gr. ficatei de pui
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 100 ml. vin
- 300 ml. suc de rosii
- sare si piper
- oregano si busuioc uscat
Astazi am pregatit o reteta de ficatei de pui cu vin si sos de rosii. Este una dintre preferatele mele, o fac cu placere si nu ma satur de ea niciodata, fie ca o servesc alaturi de un piure de cartofi, fie ca o asortez cu o delicioasa mamaliguta fierbinte.
Pentru inceput calesc o ceapa taiata marunt intr-o tigaie de teflon pana se inmoaie si devine putin translucida.
Adaug ficateii spalati si curatati in prealabil de pielite, ii condimentez cu sare si piper, iar peste ei rastorn vinul rosu pe care il aveam deja pregatit intr-o cescuta. Ii acopar cu un capac si ii las la inabusit pana scade tot lichidul si incep sa se rumeneasca.
Dupa ce ii intorc pentru a prinde culoare si pe cealalta parte, este momentul sa adaug usturoiul pisat si intreaga cantitate de suc de rosii. Eu il prefer pe cel facut in casa, fiind mult mai natural si mai consistent, suficient cat sa formeze un sos destul de gros alaturi de ficatei, dar pentru cei care nu au, se poate suplimenta fara nici-un fel de problema cu o lingura de pasta de tomate.
Verific daca este suficient de condimentat, iar pentru o aroma suplimentara mai presar putin oregano si busuioc uscat. Nu ii mai las pe foc decat maxim 5 minute, cat sosul mai da in clocot doar de cateva ori si ficateii mei cu vin si sos de rosii sunt gata. Asa de bine miroase…!
Pofta buna!