Intotdeauna am o satisfactie foarte mare atunci cand vad niste briose crescute frumos. A trecut cam mult timp de cand nu le-am preparat asa ca le-a venit randul… Iata cum pregatesc eu reteta de briose cu ciocolata si ghimbir.
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 3 oua
- 50 gr. zahar (sau 25 gr. indulcitor praf)
- 150 ml. ulei
- 200 ml. lapte
- 300 gr. faina
- 1 plic praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat
- 15 gr. cacao
- un praf de sare
- un praf de nucsoara
- 1 buc. ghimbir proaspat (1,5- 2 cm.)
- 100 gr. ciocolata neagra
Scot din timp ouale din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si le mixez cu indulcitorul pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema foarte spumoasa.
Adaug uleiul amestecand incontinuu, jumatate din cantitatea de lapte si jumatate din cantitatea de faina. Amestec putin si adaug restul de lapte urmat de toate ingredientele uscate ramase pe care le-am dat printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase (faina, cacao, un praf de sare, un praf de nucsoara, praful de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat).
Rad pe o razatoare micuta ghimbirul pe care l-am curatat in prealabil de coaja cu o lingurita, il adaug si amestec compozitia pana ce toate ingredientele se vor omogeniza complet.
Am lasat la sfarsit ciocolata pe care am taiat-o in cubulete marunte si o incorporez incet in amestecul pregatit pastrandu-mi cateva bucatele pentru a le presara pe deasupra.
Tapetez tava cu hartie de copt speciala pentru briose. Cu ajutorul unei linguri de inghetata impart uniform compozitia in formele care s-au umplut cam trei sferturi si introduc tava in cuptorul preincalzit la 180° pentru 25- 30 de minute.
Ce miros imbietor! Arata bine, nu? O bunatate!
Sa aveti pofta!