PRĂJITURA ‘’PINGUIN’’

0
1375
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 10
Timp de preparare: 1 ora

 

M-am tot gandit la aceasta prajitura, mai ales ca de fiecare data cand cumparam acest desert era insuficient. Are bineinteles un gust atat de fin si delicat incat nu ai vrea sa il inlocuiesti curand cu orice alt desert. Imi spunea o prietena ca daca ar fi sa nu se gandeasca la kilogramele in plus, ar umple frigiderul cu asa ceva.

Nici nu ma gandesc ca prin prepararea ei as reusi sa realizez la perfectie felia de lapte cu care ne incanta Ferrero, insa, dupa indelungi cautari pe internet unde speram sa gasesc o reteta pe care mi-o imaginam cat mai aproape de realitate, si avand prilejul potrivit cu ocazia Sarbatorilor, iata-ma la cumparaturi si in bucatarie.

Ingrediente:

  • un pachet foi de pandispan
  • 400 ml. frisca lichida Hulala
  • 250 ml. lapte condensat
  • 3 linguri miere de salcam
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri gelatina

Glazura:

  • 300 gr. ciocolata
  • 150 ml. frisca lichida Hulala
  • 50 gr. unt

Am trisat putin si am folosit foi de pandispan cu cacao din  comert. Puteam sa le prepar si eu, insa cele mai potrivite mi s-au parut aceste foi care sunt la fel de gustoase.

Am batut frisca dupa care am adaugat mierea si putina esenta de vanilie.

Intra-o cescuta am lasat 5 minute la hidratat gelatina in 3-4 linguri de apa dupa care am pus-o putin pe foc impreuna cu 3-4 linguri lapte si 250 ml de lapte condensat. Nu mult, doar cat sa se dizolve gelatina si amestecul sa fie putin caldut. Am adaugat aceasta compozitie in amestecul de frisca batuta si crema era gata.

Am inceput sa montez si peste prima foaie am adaugat crema, repetand procedura dupa fiecare foaie de pandispan. Datorita faptului ca am preparat destul de multa crema (se poate prepara cu multa incredere doar din 300 ml. frisca), eu am avut asamblat ultimul strat de deasupra crema peste care am pus glazura, insa se poate adauga glazura mult mai usor peste foaia de pandispan.

Pentru glazura am folosit 300 gr. ciocolata (2 buc. ciocolata neagra si 1 buc. ciocolata cu lapte) pe care le-am topit la bain-marie in 150 ml. frisca lichida. Preventiv am pus si 50 gr. unt taiat cubulete, nu de alta, dar voiam sa fiu sigura ca se va intari suficient astfel incat sa aiba si o consistenta de crema putin mai tare.

Am avut solicitari de a repeta reteta si o voi face, mai ales ca are un gust destul de racoros. Nu am folosit zahar deloc si a fost suficient de dulce, astfel incat sa simti ca mai vrei inca o bucata de fiecare data.

Rezultatul a fost spectaculos… Sa fi fost intr-adevar cel mai bun desert pe care l-am facut pana acum?!…

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.