TIRAMISU LA PAHAR

0
963
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 40 min

A trecut o vesnicie de cand nu am mai pregatit un tiramisu la pahar, asa incat ma grabesc sa va impartasesc reteta mea rapida, cat se odihneste la frigider in asteptarea prietenilor care vor degusta cu placere acest desert inconfundabil, agreat de toata lumea.

Ingrediente:

  • 300 gr. piscoturi
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 gr. mascarpone
  • 400 ml. cafea
  • 60 ml. coniac
  • 20 gr. cacao

Incep cu doua cesti sanatoase de cafea espresso pe care o indulcesc cu o lingura de zahar, apoi o las sa se racoreasca pentru o jumatate de ora.

Separ cele doua oua si frec bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Urmeaza sa adaug in crema branza mascarpone pastrata pentru o ora la temperatura camerei, dupa care incorporez cu grija bezeaua facuta din albusurile batute spuma impreuna cu cele doua linguri de zahar tos.

La final torn cateva picaturi serioase de coniac si obtin o crema extrem de fina si delicioasa care abia asteapta sa fie savurata in desertul meu rapid de astazi.

Aromatizez cafeaua indulcita cu restul de coniac, inmoi in ea cu grija pentru doar cateva secunde piscoturile pregatite – unul cate unul, apoi le asez in straturi alternative incepand cu cate doua linguri de crema asezata pe fundul paharului.

Mai este nevoie sa va spun ca va veti surprinde placut invitatii?! Sper doar ca v-am dat o idee de un desert delicios si nu foarte dulce de week-end ce va va incanta papilele gustative, mai ales daca nu uitati sa presarati un strat generos de cacao deasupra atunci cand veti scoate desertul din frigider gata sa fie degustat.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.