SUPA CREMA DE PRAZ SI CARTOFI

0
405
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 40 min

Ingrediente:

  • 1 fir de praz
  • 5 cartofi
  • 1 cub Knorr
  • 3- 4 linguri ulei
  • 30 gr. unt
  • 1 felie bacon
  • 2 catei de usturoi

Sfatuiesc pe oricine sa prepare aceasta supa crema de praz si cartofi datorita faptului ca are un gust exceptional de fin si catifelat, este foarte usor de facut si nu trebuie sa ai la indemana decat un fir de praz, 4-5 cartofi si un blender de mana.

Deoarece bucata mea de praz este destul de maricica, eu am folosit in reteta 5 cartofi medii. Ideea este sa echilibrez cumva cele doua gusturi asa incat nu doresc sa pun prea multi cartofi care sa acopere aroma delicata a prazului de la care nu folosesc acum decat partea alba.

Prin urmare, am taiat grosier partea alba a prazului si am pus-o la calit in 3-4 linguri de ulei de rapita. Intre timp tai cubulete cartofii pe care urmeaza sa ii adaug peste praz doar pentru cateva minute. Am grija sa nu le rumenesc, ci doar sa se inmoaie putin si sa capete o stralucire usoara.

Acum condimentez amestecul cu un praf de sare, adaug peste el 1 litru de apa fierbinte precum si un cubulet de Knorr pe care il am la indemana si il acopar cu un capac.

Nu imi ramane de facut decat sa astept aproape 15- 20 de minute dupa care dau supa deoparte si pregatesc blenderul de mana pe care il folosesc la mixarea legumelor. Cu aceasta ocazie mai verific inca o data daca este suficient de sarata si adaug un cubulet de unt ce ma ajuta la o consistenta si mai fina a supei pe care se pare ca am nimerit-o suficient de cremoasa.

Pentru a da un plus de savoare in farfurie, am pregatit o feliuta de bacon taiat destul de subtire pe care il prajesc separat intr-o tigaie si adaug tot aici cei doi catei de usturoi tocati in prealabil feliute. Le scurg de excesul de ulei pe un prosop de hartie si le presar imediat peste delicioasa mea supa crema de praz si cartofi condimentata la final cu un praf de chili macinat.

Imi place sa o servesc alaturi de minunatele crutoane cu o aroma subtila de usturoi si un strop de ulei de masline pe care le am pregatite deja la cuptor.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.