Ingrediente:
- 2 cutii fasole alba boabe
- 400 grame costita afumata
- 200 grame ciolan dezosat afumat
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- piper, tarhon uscat
Imi era dor de o fasole cu afumatura si de parca nu era de ajuns ciolanul afumat, am cumparat si 400 de grame de costite afumate care mi se pare mie ca intregesc gustul minunat de afumatura combinata cu fasolea boabe.
Pentru inceput am pus costitele la fiert intr-un vas separat cu 1 litru de apa.
Ciolanul l-am taiat cubulete si l-am pus la prajit intr-o cratita cu putin ulei de masline.
Cand era aproape gata, am adaugat ceapa si morcovul maruntite fin si le-am lasat la foc domol sa se caleasca foarte putin.
Am desfacut conservele de fasole de la firma mea preferata- Bonduelle, am scurs zeama si le-am adaugat usor peste ciolan si legumele calite. Peste ele am pus costitele care pareau deja ca se desprind dupa os si aproape toata zeama in care le fiersesem. Le-am mai lasat pe foc aproape 5 minute ca sa se intrepatrunda toate aromele, am adaugat 2 linguri de pasta de tomate si cei 2 catei de usturoi tocati foarte foarte marunt. Dupa ce mai da in clocot de cateva ori, presar un varf de cutit de tarhon si putin piper macinat si ii opresc focul.
Nu a durat decat aproximativ o jumatate de ora si mi-au iesit 4 portii de fasole delicioasa cu ciolan si costita afumata care va fi savurata alaturi de minunatii gogosari murati.
Pofta buna!