CORONITA APERITIV CU CIUPERCI SI PORUMB

0
2767
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 6
Timp de preparare: 1 ora

Indiferent de alegerile pe care le facem pentru o combinatie de aperitiv sarat care sa ne satisfaca gusturile si preferintele culinare, o coronita aperitiv cu porumb si ciuperci este una dintre variantele reusite pe care ne putem baza deseori atunci cand ne dorim un preparat special cu care sa incununam mesele festive si nu numai.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 gr. ciuperci
  • 50 gr. ardei gras
  • 100 gr. porumb
  • 20 gr. salam in crusta de piper
  • 20 gr. cascaval
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri masline verzi fara samburi
  • 100 gr. faina
  • 1 + ½ lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare si piper

Sunt obisnuita sa imi usurez prepararea retetelor printr-o foarte buna organizare, astfel incat pentru inceput imi iau aproape toate ingredientele necesare si ma apuc de tocat ceapa, ardeiul gras, ciupercile Champignon, maslinele verzi fara samburi, cascavalul si cateva feliute de salam in crusta de piper.

Din cele cinci oua pregatite dau unul deoparte deoarece intentionez sa il folosesc la final, apoi separ galbenusurile de albus.

Pentru moment frec bine galbenusurile cu trei linguri de ulei de masline pana la incorporarea completa si bat spuma albusurile din care adaug o parte peste emulsia de galbenus.

Amestec usor cu o spatula, apoi presar in bol jumatate din cantitatea de faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Adaug boabele de porumb si toate celelalte ingrediente maruntite dupa care amestec iarasi cu grija pentru o omogenizare uniforma.

La final incorporez diferenta de faina peste care mai pun un praf de sare si piper si restul de spuma de albus pentru a obtine o textura destul de aerata in ciuda umpluturii bogate pe care am folosit-o in compozitie.

Tapetez cu ulei si faina o tigaie ”magica” pe care nu am mai folosit-o de mult si mi s-a parut a fi foarte potrivita pentru obtine coronita mea aperitiv cu ciuperci si porumb.

Incing cuptorul la 190° cu cateva minute bune inainte, torn in tigaie aluatul pregatit, iar pe deasupra adaug oul batut pe care l-am pastrat special pentru a obtine o crusta aurie si lucioasa.

Voi lasa coronita in cuptor pentru 25-30 de minute dupa care o las sa se odihneasca putin inainte sa o asez pe un platou suport.

Merge foarte bine cu o salata de rucola alaturi si cateva rosii cherry pe care le folosesc din belsug pentru decor.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here